Skip to main content

Ingen stor dansk dag

| Administrator | Nyheder 2006

Fem af ti danskere videre til finalen på mellemdistancen

Kun halvdelen af de danske løbere gik videre til finalen på mellemdistance ved EM i orientering i Estland.

Anne Konring Olesen, Carsten Jørgensen og Mikkel Lund var de største danske navne, der røg ud i kvalifikationen. Anne Konring Olesen manglede bare to sekunder i at komme i finalen og det resultat var hun selvfølgelig skuffet og ærgerlig over:

- Men jeg følte mig træt efter sprinten. Jeg lavede alt for mange bom og fik aldrig flyd i min orientering, sagde Hillerød-løberen, der aldrig blev gode venner med det estiske terræn, der byder på mange væltede træer og dårlig sigt. Hun var seks minutter efter heatvinder Marianne Andersen fra Norge.

Carsten Jørgensen måtte for anden dag i træk indse, at sekunderne ikke var på hans side. Efter at have misset en finaleplads på sprinten med få sekunder, blev det i dag til en 19.-plads på mellemdistance-kvalifikationen. Denne gang var der dog 37 sekunder der sendte ham i b-finalen.

Mikkel Lund kommer også til at følge dysten om medaljer fra sidelinien. Et stort bom midtvejs på banen kostede alt for meget tid.

- Jeg står 10-15 meter fra posten, men kan ikke se den. Derfor tror jeg at jeg er et andet sted. Der går et par minutter før jeg indser at jeg var rigtig på den første gang. Derefter får jeg dårligt flyd på det næste langstræk og det koster bare alt for meget tid, sagde Mikkel Lund, der var ganske tilfreds med orienteringen på resten af banen.

Men som nummer 27 var der langt op til en finaleplads. I stedet glæder han sig over holdets gode resultater og fokuserer nu på b-finalen:

- Jeg vil bruge den som forberedelse til stafetten. Efter b-finalen har jeg tre hviledage og derfor vil jeg løbe helt igennem. Det er trods alt stadig gode baner og en god konkurrence, siger Mikkel Lund.

Chris Terkelsen, Rene Rokkjær og Signe Søes stod for dagens bedste danske præstationer. Chris viste, at han er ved at være klar igen efter sin skade og fik en fjerdeplads i sit heat. Rene Rokkjær havde nogle småbom, men havde alligevel masser af fart og tempo til at sikre en femteplads i sit heat.

Og Signe Søes beviste at kombinationen Estland og mellemdistance passer godt til hende. Det var ved junior-VM i 2003 at hun hentede sølv på mellemdistancen og i dag fik hun en flot ottendeplads i sit kvalifikationsheat. Hun får selskab af Helene Hausner i finalen, der med en 17.-plads lige akkurat kom med i det gode selskab. Sidste dansker i finalen blev Christian Nielsen, der kom videre fra en 16.-plads i sit heat.

Jakob Ødum var ikke helt tilfreds med dagens præstationer:

- Det var ingen stor dansk dag. Vi bør have flere med i finalen og kan ikke dække os under, at mange andre gode navne også røg ud, sagde landstræneren.

Og der var flere af de store navne, der røg ud. Blandt de mest prominente var norske Tore Sandvik, finnerne Mats Haldin og Pasi Ikonen, schweizeren David Schneider samt den regerende verdensmester på langdistance Andrey Khramov fra Rusland.

- Det viser at der er mange gode løbere med til EM, der gør felterne utroligt stærke. Men derfor bør vi stadig have flere danskere med i finalerne, siger Jakob Ødum og konstaterer at der bør bruges mere tid på den tekniske træning:

- Mellemdistancen har aldrig været en stor dansk disciplin. Det er den, hvor der er de største tekniske udfordringer og de løbere der vil satse på disciplinen, bør prioritere den daglige tekniske træning højt, slutter landstræneren.

http://www.eoc2006.ee/results.php