Skip to main content

TKC Syd har fået TD's "blå stempel"

| Administrator | Nyheder 2006

TKC Syd har afløst TKC Fyn og TKC Esbjerg og dækker således hele den nye kommende Region Syddanmark

Der har indtil 2005 været et talentkraftcenter på Fyn, TKC Fyn og et i Sydjylland, TKC Esbjerg, men her i foråret er der etableret et samlet talentkraftcenter, der dækker hele den ny region Syddanmark. Dagligt kaldet TKC Syd.
Centret har netop fået Team Danmarks godkendelse og således blevet blåstemplet som en del af DOF/Team Danmarks elitesatsning.

Henrik Steen Andersen, TKC'ets nye styregruppeformand udtaler:
"I alt 9 klubber i regionen leverer talenter til centret. 24 unge løbere er udtaget, hvoraf den 18-årige Maja Alm i øjeblikket er den største stjerne, idet hun i en årrække har været på det danske juniorlandshold" -videre siger Henrik:
"Det er vores håb, at vi med etablering af et samlet kraftcenter for hele regionen kan skabe bedre betingelser for vores unge talenter, og at det nye talentkraftcenter kan virke som et fyrtårn for alle orienteringsløbere i regionen.", og han fortsætter: "For de unge, der virkelig vil noget med deres sport, er det så vigtigt med et ekstra tilbud, som den enkelte klub ikke kan løfte. Her tager talentkraftcentret over med tilbud om træningsplanlægning og træningslejre i Danmark og udlandet. Med afholdelse af verdensmesterskaberne i orienteringsløb i Danmark i august i år, håber vi på, at der skabes mere opmærksomhed om vores sport, og at der derfor også kommer flere medlemmer.

TKC Syds træner er Seffen Alm, som tidligere fungerede som træner både for løberne fra TKC Esbjerg og TKC Fyn.
http://www.sydkredsen.dk/tkc-syd/tkc-index.htm