Skip to main content

EM udtagelsesløb i Sverige

| Administrator | Nyheder 2006

I den kommende weekend – 22. og 23. april - dyster de bedste danske orienteringsløbere om pladserne på EM-holdet .

I den kommende weekend – 22. og 23. april - dyster de bedste danske orienteringsløbere om pladserne på EM-holdet ved to testløb i Tibro, Sverige.
EM afvikles i Otepää i Estland i dagene 7. – 13. maj.

Landstræner Jakob Ødum har valgt at henlægge udtagelsesløbene til EM til to konkurrencer, der afvikles vest for Vättern i Tibro i Västergötland i den kommende weekend.
Weekendens konkurrencer indgår som 3. og 4. afdeling i den svenske eliteserie. En serie på syv løb for den ypperste svenske og internationale elite. Selv om de danske testløb ikke direkte indgår i eliteserien, sikrer landstræneren sig med valg af Tibro AIK SOK som eliteseriearrangør højeste kvalitet på kort og baner.
EM er en vigtig konkurrence på vej mod årets store mål, VM på hjemmebane i august. For de bedste danske orienteringsløbere er det vigtigt nu at demonstrere for landstræneren, at formen er god og at formkurven peger den rigtigt vej.
Jakob Ødum venter meget tætte konkurrencer om de syv herre- og fire damepladser, der er at kæmpe om. For de løbere, der udtages til EM, er et vigtigt skridt taget frem mod VM, idet de er sikret deltagelse i VM-træningslejren i pinsen i starten af juni måned.
Lørdag løbes mellemdistance med vindertid på 35 minutter for både herrer og damer og søndag gælder det den lange distance med vindertid på 68 minutter for damerne og 85 minutter for herrerne.
17 damer og 37 herrer er tilmeldt og ingen af landsholdsløberne mangler.
De to løb danner også grundlag for udtagelse af B-landsholdet, der skal deltage i Nordic Meeting i dagene 12-14. maj i Arendal i Norge

Jakob Ødum vil offentliggøre holdene tirsdag den 25. april.

http://www.tibrotrippeln.se/