Skip to main content

Bedre end Landsstævnet

| Administrator | Nyheder 2006

Mens DGI's landsstævne i Haderslev mangler deltagere, er der fuldt hus ved HTF´s påskeløb.

Hvad landsstævnet er for gymnastikken, er årets påskeløb for orienteringsløberne. Hvert eneste år i påsken drager bredden i dansk orientering til tre dage med etapeløb, samvær og konkurrence. I år er ingen undtagelse når knap 2.000 løbere mødes i det Sønderjyske.

Unge og gamle vil hygge sig i klubteltene og på stævnepladsen, og den lokale turisme vil opleve et gevaldigt boom, når de flere tusinde løbere og deres pårørende skal huses, bespises og fornøjes.

Sikker succes
Sidste år var der stævne i Nordjylland. Men i år er det så Rømø der står for tur. Det sker med Orienteringsklubben HTF, der er Sønderjyllands dominerende orienteringsklub, som arrangør.

Det er sjette gang at klubben står for påskeløbene. Og det sker uden arrangørnerver, selv om det store arrangement kræver alle klubbens ressourcer.

”Vi er 200 medlemmer i klubben,” fortæller formand Jørn Andersen, ” og af dem er godt 80 direkte indblandet i afviklingen af løbene. Så det er godt at vi har prøvet det hele før. Løberne kommer med store forventer og skal have høj kvalitet. Og faktisk er det sådan at påskeløbsarrangørklubberne har en uskrevet konkurrence om at levere den bedste service til deltagerne. Vi håber at ingen bliver skuffet.”

Det er skov- og hedeområderne midt på Rømø der løbes i. Det er et meget udfordrende terræn, selv for de mest drevne løbere. Men også et terræn der giver flotte naturoplevelser i det lune forårsvejr, som vi forventer og som næsten er en tradition her i påsken…

Eliten tilbage
Efter et par års pause er der igen elitebaner ved påskeløbene. Ikke hele det danske landsholdet stiller til start, men en pæn del af de rigtig skrappe. Og skal man udnævne favoritter, bliver det Anne Konring Olesen, fra FIF Hillerød, der netop har taget dobbeltguld ved sidste søndags DM nat og sprint, og Rene Rokkjær, Pan Århus, der vandt DM nat og blev 5’er på sprinten.

Junioreliten får sin egen bane. Christian Bobach, Silkeborg og Emil Folino, FIF Hillerød er blandt de stærkeste på herresiden. Favorit blandt pigerne er den lokale stjerne Maja Alm, der stiller op for arrangørklubben OK HTF. Hun er formstærk og friskbagt guldvinder ved det netop afholdte DM sprint. Men mange andre vil byde sig til i det krævende og flere steder lidt lumske terræn.

Turistbranchen glæder sig
Der bliver fyldt god op øens campingpladser og hoteller, og der er knap et ledigt sommerhus tilbage på Rømø i påsken. Novasol har kvitteret for den store søgning med flotte præmier til vinderne i eliteklassen: et miniferieophold i et luksussommerhus – vinderne må selv vælge hvor.

Søren Kjær

http://www.okhtf.dk/paasken2006.html