Skip to main content

Stjerneparade ved Spring Cup

| Administrator | Nyheder 2006

De er der næsten alle – medaljetagerne fra VM i 2005, når FIF Hillerød og OK Øst Birkerød i weekenden 24-26. marts blænder op for Spring Cup for 16. gang.

Tager man et kig ned over startlisten til dette års Spring Cup åbenbares en sand stjerneparade. Næsten alle, der tog medaljer ved VM i Japan i 2005, er med.
Alle verdensmestrene er der: Simone Niggli-Luder, som i 2005 gentog bedriften fra 2003 ved at vinde alle tre individuelle distancer og være ankerkvinde på det vindende schweiziske stafethold, den trefoldige franske verdensmester og europamester på mellemdistancen, Thierry Gueorgiou, verdensmesteren og europamester på sprint, svenske Emil Wingstedt og verdensmesteren på den lange distance, russeren Andrey Khramov.
I alt er der ti forskellige VM-medaljetagere på herrestartlisten inkl. vores egen VM-sølvvinder på mellemdistancen Chris Terkelsen, og på damestartlisten er der otte forskellige VM-medaljetagere. Kun savnes på listen de fire norske VM medaljører.

Der er derfor lagt op til en fantastisk orienteringsweekend omkring Hillerød.
Stævnet er blevet kendt som verdenselitens internationale sæsonpremiere, og består af et kort natløb fredag aften, et individuelt løb om lørdagen og en afsluttende stafet om søndagen. I år er der ca. 5200 startende løbere fordelt på de tre konkurrencer. I alt deltager ca. 2300 orienteringsløbere fra 31 nationer.

Størst interesse vil der nok være omkring Spring Cup Klassisk lørdag og Spring Cup Stafetten søndag.
I Spring Cup Klassisk stiller hos damerne, udover den mangedobbelte verdensmester og 1’er på verdensranglisten, Simone Niggli-Luder også vinderen af sidste års Spring Cup, svenskeren Jenny Johansson, op. De udenlandske stjerner vil imidlertid blive kraftigt udfordret af vore egne landsholdsløbere Anne Konring Olesen, Helene Hausner og Signe Søes, hvor Anne Konring Olesen ved sidste års Spring Cup blev nr. tre.
I alt stiller 178 damer til start.

På herresiden stiller der det maksimale antal løbere til start, i alt 200. 18 af verdensranglistens Top-25 løbere er med, heriblandt et’eren på verdensranglisten, russeren Valentin Novikov og dertil altså ti regerende VM-medaljører.
Ligesom i dameklassen vil de udenlanske stjerner blive udfordret af vore egne landsholdsløbere. Stort set alle er med inkl. VM-sølvvinder og sidste års Spring Cup vinder Chris Terkelsen.
Spring Cup Klassisk afvikles i Gurresøskovene med stævneplads i den vestlige del af skoven. Første løber starter kl. 10.00

Spring Cup stafet
Stafet er altid spændende og Spring Cup stafet bliver ingen undtagelse. Mange danske løbere vil være med til præge stafetten og vil være med helt fremme. Således var Christian Nielsen sidste år på det vindende hold, svenske Pan-Kristianstad. De bedste herrehold sidste år var Farum-Tisvilde OK på en 6. plads og Spring Cup OK på en 13. plads. Ingen tvivl om, at de to hold sammen med OK Pan, Århus vil gøre, hvad de kan, for at danske hold skal være med til at præge topstriden.
Hos damerne sættes der fra arrangørside stor lid til Spring Cup OK. Sidste år var holdet med i front på de to første ture, men sluttede på en 12. plads lige foran Farum OK. I år er målet at være med helt fremme, når den endelige afgørelse træffes.

Første start er kl. 9.00 og vinderne i dameklassen forventes at gå i mål ca. kl. 11.45 og i herreklassen forventes målgang ca. 12.45.
For kvinderne er det en tremands stafet og for mændene en 4 mand stafet.

Ved årets Spring Cup vil publikum på stafetten for andet år i træk kunne følge opgøret på storskærm, mens internetbrugere vil kunne følge med hjemme via TracTrac's hjemmeside. http://tractrac.dk/

http://www.springcup.dk/springcup/2006/