Skip to main content

Det blev bredt

| Administrator | Nyheder 2006

Årets repræsentantskabsmøde er vel overstået med bredde beslutninger.

Forbundet fik ny struktur med et bredt HB og breddesatsningen fik fuld opmærksomhed.

Lørdagen blev brugt på WOC 2006 og penge. Erik Nielsen og Johan Fegar fra WOC organisationen indledte dagen, med omtale af et imponerende forarbejde på vej imod et imponerende arrangement. Målsætningen er høj – meget høj. Det bliver et festår, med mange vindere. Det er nu op til klubberne at få samlet flest mulige deltagere. Der bliver meget at se på og meget du selv kan prøve.

Bjørnar Valstad, Norge fortalte herefter om, hvordan man planlægger succes. Han er en verdensstjerne som satser på at komme på det norske landshold til VM i Danmark. Han kan lide os og vores kort og forventer sig meget af dette år VM.

Stafetten gik herefter over i hænderne på Henrik Brandt. Han er tidligere journalist på et nu verdensberømt dansk dagblad, men nu direktør for Idrættens Analyseinstitut. Henrik havde kikket os i kortene. Vi betaler det halve i kontingent, har det halve i omsætning pr. klub og har langt under det halve antal lønnede trænere af gennemsnitklub klub under DIF og DGI.

Budskabet var: Betalingsidrætten stormer frem. Folk vil have lækre kvalitetstilbud, og vil gerne betale for kvalitet! – Tankevækkende…

Efter et par indlæg om forbundets eksterne indtægter, elite og bredde samt skovadgang og kort, var der Cafedebat om – penge i dansk orientering.

Søndagen bød på beretninger og beslutninger. HB måtte bøje sig for folket, som ikke kan lide løbsafgifter med eller uden brik. Forslaget fra Odense og Faaborg blev vedtaget, så kun løb med en ren startafgift over kr. 25,- udløser afgift, ligesom brikleje på 10,- kr. kan lægges oveni uden det løser afgift.

HB og strukturkommissionen fik derimod klar opbakning til den samlede strukturreform. Der var ikke tilslutning til at forslag om at fastholde et økonomiudvalg og afstemningen om en bred eller en smal løsning på det nye HB var ren finorientering.

Det lykkedes for dirigent Birger Hoff at få afgørelsen helt på plads, så resultatet blev en reform med et bredt HB.

Et stort forarbejde er afsluttet med en afgørelse, som skal holde mange år frem. Nu gælder det om at komme i arbejdstøjet. I sær i klubberne. Der står snart mange nye medlemmer og banker på, og det må ikke komme bag på nogen at det vil ske !!! …sluttede en veloplagt Lars Vendelbjerg fra breddeudvalget.

I øvrigt var der genvalg til alle der genopstillede. HB fik bemyndigelse til at besætte posten i det nye planudvalg…

Det blev et møde der bredt samler forbundet. Alle var loyale medarbejdere på et godt forløb…