Skip to main content

Første presseevent var vellykket

| Administrator | Nyheder 2006

De fremmødte journalister satte pris på at komme ud at lave andet end "pligtstof"

Ved afslutningen af dagens presseevent i Skørping på Hotel Comwell lærte jeg et nyt begreb - "pligtstof". Det var journalist Jørgen Skadhede fra Jyllands Posten, der i snakken om hvad sportsjournalister synes kan være spændende at skrive om, og hvad de skal skrive om.
Rigtigt gættet, fodbold, som fylder spalterne på sportssiderne den ene mandag efter den anden hører til i kategorien pligtstof, et stofområde journalisten skal skrive om.

De journalister, der i dag var mødt op, gav bestemt udtryk for, at dagens stof ikke hørte til under kategorien pligtstof. Tværtimod gav de udtryk for, at det var spændende at få en sådan opgave og spændende at få et indblik i vores idræt, orientering.

Som start på presseeventen fik journalisterne mulighed for at prøve et lille orienteringsløb på egen krop med påmonteret tracking endhed, så de bagefter kunne se, hvordan de havde løst opgaven. Både Jørgen Skadhede fra Jyllands Posten og Thomas fra Nordjyske Tidende tog imod tilbuddet - og de syntes, det var sjovt.
Under frokosten var der rig lejlighed til for løberne at få en mere uformel snak med journalisterne om sig selv, deres idræt og deres satsning.

Dagen sluttede af i mødelokalet, hvor først Johan Fegar fortalte om, hvilket gigant stæve et VM i orientering er. Jakob Ødum fortalte om landsholdets forberedelser og meddaljemålsætninger, og Signe Søes og Chris Terkelsen sluttede af med at fortælle om deres personlige forberedelser og målsætninger.

En vellykket dag sluttede med at de fremmødte journalister fik deres helt egne historier med lige bestemt de løbere, der kommer fra den klub, der ligger i avisens læserkreds.