Skip to main content

Chris Terkelsen imponerede – vandt World Cup finale

| Administrator | Nyheder 2005

VM sølvvinderen ved VM i Japan, Chris Terkelsen, har gjort det igen. Vandt som ved finalen i Finland i 1998 den lange distance.

I et fysisk krævende terræn i 1700 meters højde vandt han årets sidste internationale konkurrence, finalen ved World Cup på den lange distance.
Sidst Chris Terkelsen internationalt vandt denne distance, var da han vandt World Cup finalen i Finland i 1998 og som den første dansker nogensinde blev samlet vinder af World Cuppen.
Så langt rækker resultatet ikke i år, men en sammenlagt fjerdeplads bliver det til. Ingen havde imidlertid troet det for en uge siden efter den skade han pådrog sig ved VM i Japan for seks uger siden, og som kun har gjort det muligt for Chris at træne alternativt siden – løb i vand, cykling.
Det hårde konkurrenceprogram var da også ved at sætte sine spor på Chris, så taktikken i dag var at starte meget hårdt ud og nå op og få kontakt med finske Mats Haldin, som startede to minutter før Chris, så Chris ikke kom til at løbe alene. Taktikken lykkedes, idet han allerede hentede finnen ved post fire, og siden hentede de nordmanden Øystein Østerbø, som var startet fire minutter før. Og herefter udviklede det sig til et sandt ræs, hvor Chris flere gange søgte at ryste de to af sig uden held. Til sidst fik Chris klart fordel af at være i selskab med de to stærke løbere.
"Alt gik op i en højere enhed i dag, men jeg blev virkleig træt til sidst, men med oplysningen ved publikumsposten fra Jakob (landstræneren) om at det var sejren jeg løb for, var det bare om at klemme ballerne sammen,men jeg måtte dog slippe Mats Haldin op ad den sidste bakke - da var jeg helt død - men fedt at det alligevel holdt", sagde en meget tilfreds Chris Terkelsen.
Mikkel Lund og Troels Nielsen var begge tilfredse med deres løb. Mikkel Lund løb hele banen alene og lavede ikke fejl. Det samme gjaldt Troels Nielsen, men han gik kold til sidst.
Anne Konring Olesen leverede idag et rigtig flot resultat, hvilket betyder, at hun i den sammenlagte stilling slutter med en placering, der gør, at Ulrika Ø. Jørgensens resultat fra 1994 som nr. 16 sammenlagt er slået.

Der er ikke pt. resultater tilgængelige på arrangørernes hjemmeside, men de danske placeringer er som følger:

Herrer:
1. Chris Terkelsen
33. Mikkel Lund
40. Troels Nielsen
Henrik Jørgensen diskvalificeret pga. manglende klip
Christian Nielsen var ikke til start på grund af skade.

Damer:
11. Anne Konring Olesen
23. Signe Søes

Resultater kommer her: http://www.wcup2005final.info/LWPicse.htm

http://www.wcup2005final.info/LWPicse.htm