Skip to main content

DM-weekend på Sydfyn

| Administrator | Nyheder 2005

I den kommende weekend afvikles de danske mesterskaber i orienteringsløb i (mener mange orienteringsløbere) de to mest prestigefyldte discipliner, stafet og den individuelle klassiske distance .

Stort set alle landets bedste løbere stiller op til knivskarp konkurrence i kampen om medaljerne i denne DM-weekend. I dameklassen savnes Anne Konring Olesen, FIF Hillerød, der er på Hawai på et fire måneders trænings- og studieophold på Hawai Pacific University og i herreklassen Renè Rokkjær, der stadig er skadesramt.
Chris Terkelsen, der ikke har konkurreret siden VM i Japan på grund af en forstuvning under VM-stafetten, håber på at kunne stille op.

DM-Stafet lørdag d. 10. september, Holstenshus.
Klar favorit til at blive dansk mester for hold er det lokale hold fra Fåborg OK med de to landsholdsløbere Mikkel Lund og Christian Nielsen på holdet og så B-landsholdsløberen Henrik Jørgensen. Det unge hold vandt mesterskabet sidste år, efter de to foregående år at være blevet to’er og tre’er. Ved efterårets første individuelle mesterskab lørdag den 28. august placerede de tre løbere sig på henholdsvis en første, anden og en fjerde plads. Hårdeste konkurrenter bliver OK Pan, Århus, Farum OK med Chris Terkelsen og Tisvilde Hegn OK med Carsten Jørgensen på holdet
Første start går kl. 11 og afgørelsen i dame- og herreklassen forventes kl. 13.30.
Hos damerne vil kampen komme til at stå mellem de tre sjællandske klubber. FIF Hillerød, OK Øst, sidste års metre og Farum OK og det jyske hold OK Pan, Århus.
For yderligere oplysninger om arrangementet henvises til hjemmeside:
http://www.orientering.dk/faaborg/Pages/FOK-arrangementer/DM-Stafet/ForsideDMstafet.htm


DM-Klassisk, søndag d. 11. September, Brahetrolleborg
Favoritter til medaljepladserne vil være de to lokale landsholdsløbere Mikkel Lund og Christian Nielsen, begge Fåborg OK. Mikkel Lund vandt efterårets første danske mesterskab på Mellemdistance. Sidste års vinder Troels Nielsen vil også være med helt fremme og så vil det være spændende at se VM sølvvinderen Chris Terkelsen på denne distance igen. Han var ikke med sidste år, men blev nr. fire på en særdeles teknisk og fysisk krævende klassisk bane ved de Nordiske Mesterskaber i maj måned.
Hos damerne bliver kampen åben, i det Danmarks pt. bedste løber, Anne Konring Olesen, FIF Hillerød som ovenfor nævnt ikke stiller op. Det bliver i stedet interessant at følge dysten mellem de to landsholdsløbere Helene Hausner, OK Øst, sidste års vinder og Signe Søes, sidste års toer. Spændende bliver det også at se, hvad den suveræne juniorløber Ane Linde kan stille op i seniorklassen, som hun har valgt at dyste i på søndag.
For yderligere oplysninger om arrangementet henvises til hjemmeside:
http://www.balslev.anet.dk/odenseok/DM2005/

I alt skal små 950 orienteringsløbere ud at løbe i den kommende DM-weekend fra 54 klubber.