Skip to main content

VM mtb-o 2005 - Slovakiet

| Administrator | Nyheder 2005

I denne uge er afholdes VM i mountainbike orientering omkring Banska Bystrica midt i Slovakiet.

I denne uge er afholdes VM i mountainbike orientering omkring Banska Bystrica midt i Slovakiet.

Dansk Orientering Forbund sender for første gang et officielt hold af sted. Holdet bestaar af 4 herrer: Søren Strunge, Torbjørn Gasbjerg, Lasse Pedersen og Claus Stallknecht.

Ugens program:
Mandag: Prøveløb
Tirsdag: Mellemdistance (vindertid ca. 1 time)
Onsdag: Lang kval - 60 af 133 deltagere kvalificeres til finalen.
Fredag: Stafet
Lørdag: Lang finale

Det danske hold har meget sparsomt med international erfaring, så det er svært at komme med forventninger eller bud på placeringerne.

Alle 4 deltagere rapporterer om topform og ambitioner om at køre fejlfrit - saa må vi se, hvad det rækker til på resultatlisten.

Et forsigtigt bud kunne være et par placeringer i top 10.

Terrænnet omkring Banska Bystrica er meget kuperet, så det bliver under uvante forhold der skal køres. Mellemdistancen tirsdag har en stigning på knap 800 meter på idealvejvalget, som er på ca. 20 km.

Mountainbikeorientering adskiller sig fra almindelig orienteringsløb ved - udover at foregå på cykel - ved primært at dreje sig om vejvalgsorientering, og rammerne til rigtig god, kontinental vejvalgsorientering er absolut i top.

Til kvalifikationen til langdistancen er der således kun 8 poster fordelt på ca. 30 km idealvejvalg.

De slovakiske arrangører har lovet, at man kan følge resultaterne online på deres hjemmeside http://www.orienteering.sk/mtbo2005/ hvor man også kan finde andre informationer, som kort, startlister etc.


Holdleder - Jan Eg Pedersen