Skip to main content

DM Mellem og Midgårdsormen

| Administrator | Nyheder 2005

Den kommende weekend starter med efterårets første DM. DM Mellem for H/D 21 og DM kort for øvrige efterfulgt af Midgårdsormen - den helt specielle stafet med start i nattemørket.

DM Mellem, 10. afdeling af Trimtex Cup.

Stævnets presseansvarlige, Eskild Rønne har følgende udtalelse:
”Der er lagt op til VM-revanche, når de bedste orienteringsløbere dyster om DM-titlen på mellemdistancen i Grib Skov syd for Esrum på lørdag den 27.august.
De danske løbere har netop været i aktion ved VM i Japan, og de løbere, der ikke kom med til Fjernøsten må være opsatte på at vise landstræner Jakob Ødum, at de er kandidater til næste års VM på hjemmebane.

Efter den flotte sølvmedalje, Chris Terkelsen opnåede på mellemdistancen i Japan, vil der være flere, der vil jagte ham i Grib Skov, lad mig blot nævne, Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK, Troels Nielsen, Horsens OK og Mikkel Lund og Christian Nielsen, Faaborg OK - alle pæne chancer for at gøre sig gældende.

Hos kvinderne må dysten om medaljerne komme til at stå mellem de nordsjællandske VM-løbere: Signe Søes, Farum OK, Helene Hausner, OK Øst, Birkerød og Anne Konring Olesen, FIF Hillerød”

OK Stengården fra Gladsaxe og Kildeholm OK fra Ølstykke står for arrangementet. Der er fremstillet et nyt kort over skoven, der kun sjældent benyttes til orienteringsløb.
I modsætning til eliten i H/D21, hedder mesterskabet DM-Kort for øvrige klasser og der afvikles både kvalifikations- og et finaleløb. Der vil i alt blive fordelt 23 medaljesæt i forbindelse med mesterskaberne.
De første løbere sendes i skoven klokken 10.00, og mesterskaberne vil være fordelt midt på eftermiddagen.
Se mere på: http://home11.inet.tele.dk/kok/dmkort2005/indbydelse.ht

Midgårdsormen, 3. afdeling af Kvitåvatn stafetliga

”Det kræver sit for en klub at stille hold i Midgårdsormen. I nattens mulm og mørke starter de første løbere, og slangen æder sig igennem morgengry og den halve formiddag før stafetten bliver afgjort” – sådan indledte Søren Kjær, lokalredaktør, Sydkredsen med at beskrive sidste års Midgårdsorm. Og rigtigt er det, at løbet og stemningen omkring Midgårdsormen er helt speciel, men også at det kræver sit at stille et stærkt hold.
I klassen Thor er der otte ture, og når alle er nået i mål, har løberne sammenlagt tilbagelagt ca. 60 km. Thorklassen er en åbenklasse uden begrænsninger og indgår i Kvitåvatn Stafetliga for herrernes vedkommende. Damernes åbne klasse i stafetligaen hedder Freja, og her skal der løbes fem ture og i alt 23 km.
Udover de to stafetliga klasser er der Odin, en 10-mandsstafet, hvor der samlet skal løbes ca. 50 km med diverse begrænsninger, der gør at både unge og ældre af begge køn skal være med. Endelig er der Tjalfe, en tremandsstafet for de yngste (drenge og piger op til 13) på samlet ca. 7 km.
Sidste års tre bedste hold hos damerne var OK Pan 1 og 2 og FIF Hillerød. De to klubber vil utvivlsom igen i år være med i front, men OK Øst og Farum OK vil helt sikkert også kunne blande sig i topstriden.
Hos herrerne var sidste års tre bedste hold OK Pan, Fåborg OK og Farum OK. Også de må i år forventes at være med i topstriden i hård kamp med Tisvilde Hegn OK og måske med Silkeborg OK som outsider.
Se mere på: http://orientering.dk/skaermen/midgorm/