Skip to main content

VM udtagelse kom lidt på tværs

| Administrator | Nyheder 2005

For enhver o-løber med lidt ambitioner vil deltagelse i et VM være et ønskemål. Sådan også for Claus Bloch, OK Pan - men da den endelige besked kom fra lanstræneren, kom det alligevel lidt på tværs.

Efter VM-udtagelsesløbene i starten af juni blev Claus Bloch udtaget som reserve til det danske orienteringslandshold, der i starten af august skulle til VM i Japan. Godt nok som hjemmeblivende reserve, som alene ved frafald blandt de fem herrer, skulle rejse med. Træningen og forberedelserne skulle dog efter landstrænerens anvisninger hele tiden fortsættes, som om Claus skulle med.
Som tiden gik og alle fortsat efter en hård træningssamling i Italien og efter den sidste test var fit for fight, havde Claus efterhånden afskrevet muligheden for at skulle med. Det sæt lansholdtøj han havde fået udleveret i forbindelse med World Games, blev sågar afleveret ugen før afgang, og mentalt var Claus’s VM tanker nu et år længere fremme, hvor VM går i Danmark.
Hvad var derfor mere naturligt end at begynde at forberede kæresten Marlenes 25 års fødselsdag som faldt sammen med den dag hvor landsholdet skulle rejse, mandag den 1. august. Et par venner blev inviteret til Gøteborg og billetter blev købt til arvefjendeopgøret i Allsvenskan mellem BK Häcken med den gamle århusianer Stig Tøfting på holdet mod IFK Gøteborg - samme klub som Claus repræsenterer i Sverige.
Torsdagen før afrejsedagen til VM, fik klubkammeraten René Rokkjær ondt i sin storetå ved roden. Claus blev orienteret af landstræneren, om at Rene var skadet og der kunne være mulighed for at han skal træde til – en fifty-fifty chance. Men som Claus siger – ”Der er så mange før, der har døjet med skader nogle dage før afrejse til internationale mesterskaber og alligevel er blevet klar, så det ændrede ikke mine forberedelser til Marlenes fødselsdagsfest.”
Efter en MR-scanning af Rene´s tå fredag og lægens endelige dom lørdag blev Claus ringet op af landstræneren lørdag aften med meldingen om, at Rene ikke kunne tage med, og at han gerne ville bede Claus om at træde til.
Som landet på det tidspunkt lå kom den definitive ’udtagelse’ lidt på tværs, så Claus bad om lov til at kunne være med til at fejre Marlenes fødselsdagsfest og siden følge efter holdet. Muligheden for senere afgang var der imidlertid ikke og Claus besluttede så sent som søndag middag at tage afsted. Det blev en noget anden fødselsdagfest en tænkt.
Kl. 04.00 mandag morgen satte Claus sig på motorcyklen med kurs mod København, hvor han stødte til det øvrige VM-hold.

Claus Bloch skal løbe de distancer klubkammeraten Rene Rokkjær skulle have løbet: sprint og lang.
Sprint er Claus Blochs favoritdisciplin. Blev dansk mester på distancen i 2003 og nr. 10 ved EM i Danmark i 2004. Sprinten i Japan er en ren skovsprint og Claus Bloch foretrækker by/park sprint, og som han siger – ”sprintnormen er udformet til by/park sprint og passer ikke til skovsprint”. Han slutter dog med, ” at når det skal være foretrækker jeg en ren skovsprint frem for en mix af skov og by/park sprint, som er set ved tidligere lejligheder”.
Claus vil blive skuffet hvis ikke han kvalificerer sig til A-finalen og her gerne en slutplacering blandt de 20 bedste. På den lange distance vil han være meget tilfreds med en kvalifikation til A-finalen.
Claus føler sig rigtig godt forberedt og glæder sig efter en lidt hektisk weekend med svære beslutninger nu til at komme i konkurrence og ser med fortrøstning på sine muligheder for at gøre en rigtig god figur som stand in for klubkammeraten René Rokkjær.