Skip to main content

Der er godt i Dolomitterne

| Administrator | Nyheder 2005

TD/DOF's Mobilcenter er i år for første gang henlagt til Italien, nærmere bestemt den vestlige del af Dolomitterne. Landstræner Jakob Ødum er meget tilfreds med forholdene på stedet.

Årets sommercenter er i år henlagt til Norditalien på adressen Holiday House, Sfruz, Coredo, Val di Non, ITALY.
Landstræneren, som ankom i går, er særdeles tilfreds med stedet - 'det er optimalt, både stedet, hvor vi skal bo og området'.
Når Italien er valgt som træningsbase, og ikke som det plejer at være et nordisk terræn i Sverige eller Norge, giver landstræneren følgende grunde:
- 'de næste fem VM'er afvikles i kontinentalt terræn, så dels er jeg gået efter det og dels med et VM i Japan i tankerne et terræn, der kan byde på meget stærk kupering.
- jeg er også gået efter et sted, hvor vi kan være sikre på høje varmegrader. Det er vigtigt både af hensyn til det kommende junior-VM i Schweiz og ikke mindst senior-VM i Japan i august, hvor løberne vil blive udsat for ekstremt høje temperaturer kombineret med høj luftfugtighed'.

Landstrænerens valg af en anderledes terræntype end sædvanligt har være meget motiverende for de aktive, hvilket ses på, at der til centret er en næsten 100% tilslutning både af senior- og juniorløberne.
De første 14 dage træner specielt seniorerne hårdt i en firedages cyklus - tre dage med rigtig hård træning og stor mængde fulgt af en fjerde restitutionsdag, hvor kun let træning er tilladt.
Centret slutter med deltagelse i Italiens 5-dages, som starter den 4. juli.