Skip to main content

MTB-O er også for bredden.

| Administrator | Nyheder 2005

Tisvilde Hegn OK arrangerer årets første mountainbike orienteringsløb i Tisvilde Hegn på søndag med deltagelse af Danmarks bedste ryttere.

På søndag kl. 11.00 kører årets første MTB-O ryttere i skoven i Tisvilde Hegn. Løbet er 1. afdeling af den danske MTB-O cup, som er en gennemgående konkurrence over en serie på 4 løb i 2005. Yderligere er løbet iagttagelsesløb til MTB-O VM senere på året. MTB-O cuppen er ikke bare for eliten. Der konkurreres i cuppen også i aldersgrupper.

MTB-O rytterne skal lige som ved et normalt orienteringsløb, finde den hurtigste vej rundt på banen i skoven og besøge alle poster i korrekt rækkefølge. Rytteren har monteret kortet på en plade på styret og skal således forsøge at læse kort mens der cykles af ujævne skovstier. Desuden skal rytteren hele tiden være i kontakt med sin cykel under løbet. SportIdent pinden skal også være monteret på cyklen med en snor eller lignende. Kortet, som rytterne skal finde vej efter, er specielt fremstillet på baggrund af det eksisterende orienteringskort, sådan at kun, de for MTB-O rytteren, vigtige elementer er fremhævet.

Selvom MTB-O kun foregår på veje og stier kan sværhedsgraden godt være høj, da farten jo er betydelig højere end ved løb. Derfor kan MTB-O også appellere til den brede del orienteringsfolket, og det viser sig ofte at orienteringsevnerne er vigtigere en evnen til at køre stærkt på cykel. Et forkert vejvalg eller en overset sti kan have store konsekvenser. Og ’drengen’ kommer op i én igen når man er i gang.

Til søndagens konkurrence stiller det meste af den danske MTB-O elite til start.
I H21 (28,0 km, 21 poster) må favoritterne være Søren Strunge, Søllerød OK, Torbjørn Gasbjerg OK Pan og Claus Stallknecht Ballerup OK, som alle er stærke MTB-O ryttere med erfaring fra multisport konkurrencer i ind- og udland for henholdsvis Team Fjällräven og Team Blend Tcherning. Torbjørn er desuden regerende forbundsmester i MTB-O.
Outsidere i klassen kunne være den engelske landsholdsløber Jamie Stenvenson, Tisvilde Hegn OK, MTB-rytteren Thomas Rotovnik eller sidste års vinder af MTB-O cuppen Keld J. Krogsgaard, FIF Hillerød.

I D21 (19,8 km, 16 poster) skal favoritterne formodentlig findes blandt Amparo Gil-Brotons, Tisvilde Hegn OK, landsholdsløberen Helene Hausner, OK Øst eller måske Rikke Nygaard, FIF Hillerød.

Så selv om du ikke selv vil ud at prøve MTB-O, er der noget at se på

http://www.tisvilde-hegn-ok.dk/mtb/index.asp