Skip to main content

Landstræner Jakob Ødum er optimistisk før sæsonpræmieren

| Administrator | Nyheder 2005

Landstræner Jakob Ødum er optimistisk, når han sammen med orienteringslandsholdet torsdag morgen tager til England til årets første internationale styrkeprøve.

Landstræner Jakob Ødum er optimistisk, når han sammen med orienteringslandsholdet torsdag morgen tager til England til årets første internationale styrkeprøve.
Det gælder første runde af dette års World Cup, som løbes i den sydvestlige udkant af London i det smukke bakke- og hedeland omkring Surrey.
I sidste weekend var alle de danske landsholdsløbere i aktion ved den store svenske stafet Tiomila, en konkurrence hvor alle de bedste stiller op.
Her demonstrerede alle landsholdsløbere på deres respektive klubhold at konkurrenceformen er ved at være på plads ved at være med helt fremme.

Det er et tætpakket program de danske løbere bliver præsenteret for, fem konkurrencer på fem dage. Men da kun én af konkurrencerne er en lang distance (vindertid 90 minutter for herrerne) vurderer landstræneren, at det mest er på det mentale plan løberne bliver udfordret, ved at skulle præstere deres bedste fem dage i træk. Dog er det på forhånd besluttet at et par af løberne vil stå over på den lange distance.

Landstræner Jakob Ødums forventninger på de enkelte distancer:
Stafet: Ved EM i 2004 vandt herreholdet sølv. Også ved WC stilles der høje forventninger til herreholdet som denne gang udgøres af Chris Terkelsen, Rene Rokkjær og Claus Bloch.
Lang distance: De største forventninger stilles til Anne Konring Olesen, Rene Rokkjær og Troels Nielsen
Sprint: Hér har Danmark et helt kuld af verdensklasse-løbere anført af specialisterne Mikkel Lund og Claus Bloch men flere af de øvrige danske herreløbere kan begå sig i toppen.
Mellem: Eksperten Chris Terkelsen bærer de største forventninger på sine skuldre.

Danmark stiller med 3 damer og 6 herrer:
Anne Konring Olesen, FIF Hillerød
Helene Hausner, OK Øst
Maria Konring Olesen, FIF Hillerød

Chris Terkelsen, Farum OK
Christian Nielsen, Faaborg OK
Claus Bloch, OK Pan
Mikkel Lund, Faaborg OK
Rene Rokkjær, OK Pan
Troels Nielsen, Horsens OK

Programmet
29.4. Kvalifikation, sprint, damer 2.5 km, herrer 2.8 km
30.4. Stafet, tre ture á 7.0 km for damer og 9.5 km for herrer
1.5. Lang, damer 12.5 km, herrer 18.4 km,
2.5. Sprint, finale, damer 2.8 km, herrer 3.3 km
3.5. Mellem, damer 5.1 km, herrer 6.6 km


http://www.wcup2005.org.uk