Skip to main content

Renè Rokkjær og Anne Konring Olsen sikre danske sprintmestre

| Administrator | Nyheder 2005

I herreklassen, blev der løbet både godt og stærkt. Bedst i det stærke startfelt, og dermed dansk mester blev Rene Rokkjær, OK Pan.I dameklasssen blev det som ventet en sejr til Anne Konring Olesen, FIF Hillerød.

I strålende forårssol havde næste års VM-arrangører, OK Pan, Århus lavet nogle gode og udfordrende baner i Skåde Bakker.
I herreklassen, hvor alle de bedste var til start, blev der løbet både godt og stærkt. Bedst i det stærke startfelt var lokale Rene Rokkjær, OK Pan, der med et aggressivt og fejlfrit løb kunne løbe i mål 27 sekunder før klubkammeraten og sprintspecialisten Claus Bloch. På tredjepladsen kom Christian Nielsen, Fåborg OK.
Rene Rokkjær, som ikke vil kaldes nogen sprintspecialist, var meget tilfreds med dagens løb. ”jeg havde valgt i dag at løbe aggressivt og holde høj fart og hele tiden at have styr på udløbsretningen. Afgørende for min sejr var måske at jeg havde bedst flyd og fart på langstrækket, hvor jeg er 20 sekunder bedre end de øvrige”. Rene Rokkjær blev ved VM i Schweiz i 2003 nr. 13 på disciplinen. Mikkel Lund, Fåborg OK, der sidste år var landets bedste på distancen, (en 5. plads ved EM, en 12. plads ved VM og en 2. plads i World Cup finalen) måtte nøjes med en sjette plads. Han ønskede René Rokkjær tillykke med følgende kommentar: ”Godt løbet, du var god i dag”
I dameklasssen blev det som ventet en sejr til Anne Konring Olesen, FIF Hillerød. Hun forsvarede hermed mesterskabet fra i efteråret. Hun kom ellers ikke godt fra start, havde et bom på post 2 og problemer med vejvalget til post 10. Der var dog ingen tvivl om sejren. Tættest på var veteranen Yvonne Fjordside, OK Pan som efter sidste års VM har valgt at stoppe på landsholdet. Nummer tre blev Maria Konring Olesen, lillesøster til Anne. Hun gik fysisk ned til sidst efter at ført ved post 10.
Det var første gang at dette mesterskab blev afviklet som et godkendt DIF-mesterskab. Der var rod til arrangørerne for krævende og stressende banelægning, som Anne Konring Olesen udtrykte det: ”Det var sjovt og skægt og man skulle være vildt koncentreret”.
Rart at vide for arrangørerne, der til næste år skal arrangere VM i samme disciplin i Århus.

Resultater:
Herrer, 2,9 km, 21 poster
1.\tRenè Rokkjær, OK Pan, Århus, 14:11,3
2.\tClaus Bloch, OK Pan, Århus, 14:38,0
3.\tChristian Nielsen, Fåborg OK, 15:02,5
4.\tRasmus Søes, Farum OK, 15:08,1
5.\tChris Terkelsen, Farum OK, 15:12,0

Damer, 2,6 km, 17 poster
1.\tAnne Konring Olsen, FIF Hillerød, 17:31,7
2.\tYvonne Fjordside, OK Pan, 18:00,9
3.\tMaria Konring Olesen, FIF Hillerød, 18:10,2
4.\tMarianne Husen, Farumn OK19:14,2
5.\tAmparo Gil-Brotons, Tisvilde Hegn OK, 20:00,1

I herrejuniorklassen var der kraftig dominans af de dygtige Hillerød drenge. Igen gik mesterskabet til Hillerød, i år til Rasmus Djurhuus med Jeppe Ruud på andenpladsen, begge FIF Hillerød. Sidste års mester Kasper Andersen også FIF Hillerød er i år rykket op i seniorrækken og gjorde det i øvrigt godt her med en 18. plads.
Det skal bemærkes at blandt de 10 første var der i alt fem fra FIF Hillerød.
I damejuniorklassen (D17-20) gentog sidste års mester Maja Alm, HTF (første års D 17-18) sejren. I år uden konkurrence af Ane Linde, OK Pan. Hun var suveræn med næsten et minuts forspring foran Ida Bobach, Silkeborg (D13-14)og Camilla Bergmann, Allerød OK (D15-16). Flot af unge Maja Alm og flot, flot af de to endnu yngre piger Ida og Camilla.
Maja Alm blev i øvrigt nr. to ved Påskens Silva Junior Cup i Sverige. Et sjældent flot dansk
resultat, idet det var i kamp med de bedste svenske og schweiziske piger i D 18.

Resultater:
Herrejunior, 2,9 km, 21 poster
1.\tRasmus Djurhuus, FIF Hillerød, 15:51,7
2.\tJeppe Ruud, FIF Hillerød, 16:21,3
3.\tJeppe Borch, Silkeborg, 16:24,6

Damejunior, 2,6 km, 17 poster
1.\tMaja Alm, HTF, 18:00,3
2.\tIda Bobach, Silkeborg OK, 18:57,3
3.\tCamilla Bergmann, Allerød OK, 18:58,9

http://www.orientering.dk/okpan/dmsprint2005/