Skip to main content

Spring Cup forårsbebuder for 15. gang

| Administrator | Nyheder 2005

Spring Cup er kendt som elitens sæson- og forårspræmiere. Sådan bliver det også den 18 - 20 marts, selv om sneen fortsat dækker skov og mark i det meste af landet. I år er der deltagelse af 1700 løbere fra 24 nationer.

Spring Cup har fokus på eliteorienteringen, men samtidig er det et stort breddestævne med omkring 1700 deltagere fra ca. 24 lande fordelt i klasser spændende fra de yngste under 10 år til de ældste over 80 år.

Fredag er der natløb i Helsingør.
Lørdag løbes der Spring Cup Klassisk i Tisvilde Hegn Øst.
Hos damerne stiller vinderen af sidste års Spring Cup op, svenskeren Jenny Johansson til start. Jenny er rangeret som nr. 3 på den officielle verdensrangliste. I startfeltet findes også de lokale danske landsholdsløbere Anne Konring Olesen , Helene Hausner og Maria Konring Olesen, alle fra Spring Cup OK. Anne Konring Olesen blev ved sidste års Spring Cup nr. 11.I alt 91 damer stiller til start.

På herresiden stiller der 197 løbere til start. Den bedst rangerede deltager på verdenslisten er nr. 15 Øystein K. Østerbø fra Norge. Ellers er startlisten domineret af en stor del af de danske landsholdsløbere anført af den lokale Chris Terkelsen fra Farum Tisvilde OK. Chancen for en dansk top placering forventes at være god og der er flere lokale bud på en topplacering. Udover Chris er der også Michael Sørensen, Jens Knud Mårup og Thomas Jensen alle fra Farum Tisvilde OK.

Spring Cup slutter med stafet i Gribskov Nord.
De arrangerende klubber, har siden 2000 arbejdet sammen i et internationalt stafetsamarbejde, Spring Cup Ok, og det forventes at kvindestafetholdet, har chancer for at komme i top 3 ved stafetten i årets Spring Cup.
På herresiden stilles der store forventninger om topplaceringer til Farum Tisvilde OK.


http://www.springcup.dk