Skip to main content

Et jordskred på Bornholm

| Administrator | Nyheder 2005

Forbundets bruttolandsholdsgrupper (Seniorelite, U25 og Juniorelite) har i den forgangne weekend gennemført en vellykket træningssamling på Bornholm, som bl.a. omfattede en danmarkspremiere på MicrO.

Forbundets bruttolandsholdsgrupper (Seniorelite, U25 og Juniorelite) har i den forgangne weekend gennemført en vellykket træningssamling på Bornholm, som bl.a. omfattede en danmarkspremiere på MicrO.

Det var første gang at danske o-løbere fik lejlighed til at stifte bekendtskab med MicrO-orienteringen og det blev et lykkeligt møde. (Det vil blive for omstændeligt at beskrive MicrO her, - men interesserede kan med fordel downloade en beskrivelse fra NOC's hjemmeside).
Som bekendt har de nordiske orienteringsforbund besluttet at man allerede ved det kommende nordiske mesterskab (Norge, 26-29/5) skal kåre mestre i den nye disciplin. Det har, blandt elite-løbere og -ledere, afstedkommet nogen panderynken, at man med sådan en hast vil indkorporere denne nyskabelse i mesterskabsregi, og der er blevet stillet spørgsmålstegn ved både konceptets holdbarhed og fairness. For at imødegå denne problemstilling har det norske forbund dannet en "udrykningsstyrke" som, i tiden frem til mesterskabet, besøger de øvrige nordiske lande og demonstrerer hvordan konkurrencen gennemføres.
Således ankom en 3-mandstrup (Morten Dalby, Ulf Rogstad og Jan Vidar Nilsen) fra NOF til Rønne Lufthavn fredag aften, tegnede kort lørdag formiddag, og organiserede MicrO for de danske landsholdsløbere lørdag eftermiddag.
Både under træningen og særligt ved den efterfølgende analyse om aftenen forduftede den forudgående skepticisme som dug for solen. Det vil ikke være helt ved siden af at beskrive denne markante holdningsændring som et regulært jordskred.
Konklusionen blandt løberne var at konceptet holder og at det stadig vil være den bedste orienteringsløber der vinder.
Den stærkeste indvending "mod" disciplinen er at det stiller uhørt høje krav til kortets nøjagtighed, og at dette i sig selv kan være en potentiel kilde til problemer.

Landsholdets besøg på Bornholm tiltrak sig også opmærksomhed fra TV2-regionalen som producerede et fremragende indslag med fokus på "den hjemvendte søn", Jacob Grønnegård. (Se indslaget her). Dette lå fint i forlængelse af Johan Fegars foredrag lørdag aften, om pressestrategien frem mod WOC2006 i Danmark.

Fra torsdag aften til søndag middag blev der løbet 5 o-træninger i nogle af Danmarks bedste (og ved denne lejlighed delvist snedækkede) terræner.

Samlingen bød på nedenstående lækkerier (opskrifterne kan rekvireres hos overtegnede):

Fredag formiddag: Tjeklinie-orientering i Rø Plantage (læs eliteudvalgsformandens "Orienteringsteknik i Danmark 2", s. 71, - en udmærket kogebog).

Fredag eftermiddag: Mangepost (postpluk) i Blykobbe, - på kurvekort.

Lørdag formiddag: Stafettræning på Dueodde.

Lørdag eftermiddag: Mellemdistance med MicrO-orientering på Jomfrubjerget. (Vi fandt ingen).

Søndag formiddag: Lang (the discipline formerly known as "klassisk") distance i Paradisbakkerne.