Skip to main content

Mikkel Lund, Årets Orienteringsløber

| Administrator | Nyheder 2005

Så er spændingen udløst.I en intens kamp, med de fleste afgivne stemmer nogensinde, er Mikkel Lund kåret som ÅRETS ORIENTERINGSLØBER 2004.

Mikkel Lund, fra Fåborg Orienteringsklub fik en fornem samlet 8'ende plads i årets World-Cup, efter flotte delplaceringer som nr. 2, nr. 5 og nr. 12.
Disse resultater var afgørende i kampen om at blive kåret som ”Årets danske Orienteringsløber, 2004”.
Mikkel Lund var indstillet til titlen sammen med de danske sølvvindere ved EM i stafet, Chris Terkelsen, Renè Rokkjær og Carsten Jørgensen, samt endvidere med Troels Nielsen for hans 11. plads på den lange distance ved VM i Sverige og det danske damestafethold ved Anne Konring Olesen, Signe Søes og Helene Hausner for deres sammenlagte femte plads i årets World Cup stafet.
Dansk orienteirngs-Forbunds medlemmer har stemt på kandidaterne. I alt er der blevet afgivet 367 stemmer – det meste nogensinde.
Mikkel Lund fik flest stemmer i alt 129 stemmer, Troels Nielsen fik 99 stemmer, herrestafetholdet 96 og damestafetholdet 43.
Afstemingsformen betyder, at den der fik flest stemmer i en kreds fik 3 point, næstflest 2 point og tredjeflest 1 point.
I det regnskab lå Mikkel Lund og Herrestafetholdet lige, hvorefter den endelige afgørelse skulle foretages af det samlede forbundstrænerkollegium.
Her var”dommerpanelet” enige om at pege på Mikkel Lund.
Mikkel Lund er først den fjerde danske orienteringsløber, der slutter i Top 10 sammenlagt i IOF’s World Cup. Tidligere er det kun Allan Mogensen (nr. 3), Chris Terkelsen (nr. 1) og Carsten Jørgensen (nr.5), der er sluttet i Top 10.
Mikkel Lunds resultater er opnået på baggrund af en seriøs, vedholdende og målrettet satsning.

STORT TILLYKKE TIL MIKKEL LUND