Skip to main content

Silkeborg OK vinder af DM for klubhold

| Administrator | Nyheder 2004

Vandt pokalen for første gang

Kampen om titlen som Danmarksmester i klubhold fandt sted i Damsbo Skov med Fåborg OK som arrangør. Guld, sølv og bronzemedaljerne skulle fordeles mellem FIF Hillerød, Odense OK og Silkeborg OK. De tre klubber var vindere i henholdsvis Øst-, Syd- og Nordkredsen.

Efter startlisten så kampen meget lige ud, de tre hold stillede alle med hold på godt 70. Men mon ikke FIF Hillerød som landets største klub var storfavorit?

Fra Silkeborg OK lød udtalelsen både beskedent og optimistisk : ”Vi har aldrig før stillet med så stærkt et klubhold. Hvis vi rammer dagsformen, er det ikke helt umuligt at vi kan true Hillerød. Odense slår vi nok”
Silkeborg OK lukkede et hul ved at vinde bane 1 med en ungdomsløber, nemlig Jeppe Borch. På bane 2a var de første tre løbere Silkeborg-løbere. Også her var en ungdomsløber vinder, nemlig Søren Bobach. Men man vinder ikke alene med disse to baner. Gode præsentationer af klubbens unge, ældre og begyndere var medvirkende til at Silkeborg OK kunne slå FIF Hillerød så stort som med 11 point og med 31 point ned til nummer tre Odense OK.

I Hillerød ærgrede man sig over, at afgørelsen om, hvem der skulle i finalen fra Østkredsen først havde fundet sted 14 dage før landsfinalen: ”Det er rigtig dårlige vilkår for at sætte et hold, mange havde planlagt noget andet.”

Odense OK havde nok hjemmebanefordel, men manglede den afgørende skarphed til, for alvor at kunne true Silkeborg OK og FIF Hillerød

Til statistikken: Det tredje gang, at titlen DM for klubhold går til et Nordkredshold. Sydkredsen har haft pokalen tre gange. Klubber i Østkredsen har haft pokalen stående hele 22 gange.

Silkeborg OK har aldrig før vundet pokalen: ”Vi er rigtig glade for titlen, nu glæder vi til foråret, når Silkeborg Kommune inviterer alle sine danmarksmestre til pindemadder på rådhuset.”

Inga Jager, Nordkredsredaktør (og stolt klubformand, red.)

Match 1: Fif Hillerød - Odense Ok 98,0 - 85,0
Match 2: Fif Hillerød - Silkeborg Ok 86,0 - 97,0
Match 3: Odense Ok - Silkeborg Ok 76,0 -107,0