Skip to main content

Helene Hausner blev en flot nr. 15.

| Administrator | Nyheder 2004

Helene Hausner blev en flot nr. 15. De øvrige danskere leverede pæne resultater uden at være prangende.

Dette VM’s sidste individuelle VM-finale var finalen på mellemdistancen. Hos herrerne genvandt fantastiske Thierry Gieorgiou mesterskabet. Det var måske ikke så overraskende. Overraskende var at ingen svenskere var blandt medaljetagerne. Det svenske håb, Emil Wingstedt måtte efter et flot løb se sig slået af Novikov, Rusland og den store overraskelse, unge Anders Nordberg, Norge.
Thierry udtalte efter løbet, at det var fantastisk at genvinde titlen, og at han havde haft et stort set fejlfrit løb. Man imponeres af den dygtige franskmand og af hans træfsikkerhed. Imponerende, at han selv i terræn, hvor han ikke er opvokset, sætter alle de bedste nordiske løbere på plads.
De to danske herrer leverede pæne resultater, men ikke deres bedste. Christian Nielsen kom modsat i kvalifikationen flot fra start. Havde ved første radio bedste tid, men fik herefter problemer, specielt midt på banen havde Christian vanskeligheder med at holde retning. Carsten Jørgensen, der startede fire minutter efter Christian Nielsen lod vente på sig ved første radio og dukkede først op på storskærmen mere end et minut efter Christian, men herefter gik det godt for Carsten. Fik flyd på orienteringen og kom ind i en tid der var mere end et minut bedre end Christian Nielsens. Det lover godt for morgendagens stafet.
I umiddelbart forlængelse af herrenes finale startede damerne. Det betød, at de først startende damer i ubemærkethed kunne forlade startrampen, her i blandt Yvonne Fjordside og Helene Hausner.
Helene sørgede dog for opmærksomhed om sit løb, ved begge radioposter og i mål. Med et disciplineret løb og en sikker start kom Helene i mål i en flot tid. Med erfaringen fra kvalifikationen i erindring, startede Helene lidt forsigtigt ud for ikke at fejle i starten. Taktikken lykkedes, selv om hun havde et mindre bom på vej til femte kontrol pga af et skævt udløb fra post fire. Helene var efter løbet godt tilfreds med sit løb og umiddelbart efter målgang var hendes ønske, at det rakte til en top ti placering.
Yvonne Fjordside kom godt fra start, men bommede post tre og var som Troels i kvalifikationen uheldig at tabe sin linse efter passage af målpladsen, 1 km før mål. Yvonne valgte at løbe videre uden at bruge tid på at skifte linse, men psykisk erkendte Yvonne, at det havde forstyrret hende i den sidste del af løbet.
Signe Søes, sidst startende af de danske piger, havde ikke helt samme flyd som i kvalifikationen. Kom ellers godt fra start og hentede allerede ved post to canadiske Sandy Hott med start to minutter før Signe. Det var nok til at stresse Signe, så post tre blev bommet. Mest kostbart var dog bommet ved post 7. Det kostede to et halvt minut og dermed dyrebare placeringer.
Dagens drønning og verdensmester blev Hanne Staff, Norge. Det var hendes anden medalje ved dette VM. På den lange distance i torsdags blev det til sølv. Denne fantastiske orienteringsløber, der har præget international orientering de sidste mange år slutter nu sin karriere. Med medaljen i dag gik hun i alle tiders medaljestatistik forbi svenske Marita Skoggum. Med medaljen i dag har Hanne Staff vundet i alt 11 VM-medaljer.
Dagens største overraskelse, når alt kommer til alt, var nok at der ingen medaljer blev til de svenske værter.

Resultater
Herrer 6300 m
1.\tThierry Gueorgiou, FRA 32.45
2.\tValentin Novikov, RUS 33.07
3.\tAnders Nordberg, NOR 33.12
26. Carsten Jørgensen 38.19
30. Christian Nielsen 39.31

Damer 5260 meter
1.\tHanne Staff, NOR 33.03
2.\tTanya Ryabkina, RUS 33.14
3.\tHeli Jukkola, FIN 33.30
15.\tHelene Hausner 38.52
29. Signe Søes 42.48
32. Yvonne Fjordside 43.37

http://www.woc2004online.com/results/results.asp