Skip to main content

Første VM-medaljer til Schweiz og Sverige

| Administrator | Nyheder 2004

Simone Niggli-Luder, Schweiz og Niklas Jonasson Sverige vandt de første guldmedaljer. Flotte præstationer af Christian Nielsen og Mikkel Lund.Helene Hausner og Yvonne Fjordside sluttede nede i feltet

Da Christian Nielsen med startnummer 16 kom i mål var det for at gå i føring. En tilfreds Christian kunne på klingende svensk fortælle speakerne, at han havde haft et godt løb, men at han også følte sig sikker på at tiden ville blive trykket. Det blev den første gang, da Mikkel Lund med start nr. 21 kom i mål til ny bedste tid. Mikkel kunne hurtigt blive enig med speakerne om at lukke løbet på det tidspunkt, hvor det var dobbelt dansk føring. På spørgsmålet om hvor langt han troede det rakte, sagde Mikkel, at han håbede det rakte til en top 10 placering. Indrømmet der var fortsat et imponerende felt tilbage og de to dannske tider blev trykket flere gange, men ønsket om en top 10-placering var tæt på at holde. Mikkel Lund sluttede som nr. 12 og Christian Nielsen som nr. 20.
Vinder og verdensmester blev svenske Niklas Jonasson, men kun to et halvt minut foran andenpladsen, der deltes af de to meget rutinerede herrer, Yuri Omeltchenko, UKR og dette VM’s alderspræsident (43 år) Håkon Eriksson.
Hos damerne vandt den røde Ferrari, Simone Niggli Luder, SUI sit femte VM guld i streg. Fantastisk præstation. Den hurtige schweizer var næsten et halvt minut hurtigere end en af flere svenske medaljehåb, Karolina A. Højsgård. Simone Luder udtalte efter løbet at hun havde haft et godt løb, næsten perfekt. Var lidt nervøs i starten, men da hun først var startet ville benene kun løbe. Hun var stolt over sin femte medalje i streg. Hun havde naturligvis følt et pres og udtalte ”at der var store forventninger og det kunne gøre det svært at forsvare et mesterskab”.
De danske piger sluttede godt nede i feltet. Yvonne der løb et flot løb i formiddags udtalte meget rammende efter løbet: ”Det var f….. noget lort!. Yvonne gav udtryk for, at finalen var langt sværere end i formiddagens kvalifikationsløb. Posterne stod bag terrængenstandene og der skulle orienteres mere. Det tog lidt tid at indstille sig på det og det betød for mange fejl i starten.

Resultater
Damer, 2560 m
1.\tSimone Niggli-Luder, SUI12.32,2
2.\tKarolina A. Højsgaard, SWE 13.01,1
3.\tElizabeth Ingvaldsen, NOR 13.19,5
27. Helene Hausner 14.49,9
36. Yvonne Fjordside 15.38,2
Herrer
1.\tNiklas Jonasson, SWE 13.06,5
2.\tYuri Omeltchenko, UKR 13.09,0
3.\tHåkon Eriksson, SWE 13.09,0
12. Mikkel Lund 13.42,6
20. Christian Nielsen 14.07,8