Skip to main content

Nye regler om DM/FM

| Administrator | Nyheder 2004

Høringsrunden er afsluttet og Konkurrenceudvalget har fremsendt forslag til nye regler til HB, der tager stilling den 11. juli 2004

Ikke danske statsborgeres deltagelse i danske nationale mesterskaber.

Konkurrenceudvalget skriver i sine bemærkninger til forslaget:

"Høringsrunden er afsluttet og Konkurrenceudvalget takker for den store interesse og de mange reaktioner. Det er tydeligt af stor interesse hvilket også fremgår af debatten på orientering.dk.
Vi har modtaget kommentarer fra: OK Skærmen Værløse, Silkeborg OK, Ungdomsudvalget, Finn Olsen OK Roskilde, KFIU, Sydkredsen, Allerød OK, Orienteringsklubben Esbjerg, Herning OK, Nordkredsen, Jørn Blom Mariager OK, OK73, Eliteudvalget, Farum OK, Jesper David Jensen Tisvilde Hegn OK, Aalborg OK og Jørgen Kirkeby.

Konklusionen på kommentarerne er:
1.\tat der som dokumentation er et fællestræk omkring registrering i folkeregisteret
2.\tat varigheden af tilknytningen til Danmark er de fleste kommentarer på enten 6 eller 12 måneder før arrangementet
3.\tat deltagelse i andre landes nationale mesterskaber er deltagelse i danske mesterskaber uvedkommende
4.\tat der er en stor overvægt der mener, at der ikke skal være forskel på reglerne for de enkelte klasser, men fælles regler for alle klasser
5.\tat der er stor enighed om, at reglerne skal gælde for alle DM/FM’er incl. 1. divisionsmatcher og divisionsturneringens landsfinale.

Der har også været taget nye emner op i kommentarerne, men disse kan ikke indgå, og må tages op i forbindelse med næste reglementsændring.
Konkurrenceudvalget lægger stor vægt på, at der skal være klare regler, så vi undgår protester og sager, der ankes i en uendelighed – eller med andre ord undgår en masse administrativt bøvl i stedet for det vi allerhelst vil, nemlig at løbe orienteringsløb.
Konkurrenceudvalget lægger også vægt på at forenkle reglementet, for at lette arbejdet for arrangørerne.
Med den baggrund og kommentarerne fra høringsrunden, har vi udarbejde reglementsændringerne ud fra følgende principper vedr. ikke danske statsborgere."


Læs alle bemærkningerne og hele forslaget under Love, regler og vedtagelser