Skip to main content

Verdensstjerner på besøg i Sorø

| Administrator | Nyheder 2004

Flere tidligere og nuværende verdensmestre kommer til Sorø i weekenden 11.-13. juni, når Danmark og Norge afvikler deres udtagelsesløb til europamesterskaberne i orienteringsløb, der i midten af juli finder sted i Roskilde.

Flere tidligere og nuværende verdensmestre kommer til Sorø i weekenden 11.-13. juni, når Danmark og Norge afvikler deres udtagelsesløb til europamesterskaberne i orienteringsløb, der i midten af juli finder sted i Roskilde.

Blandt de danske stjerner er de tre tidligere verdensmestre i stafetorientering, Allan Mogensen og Chris Terkelsen, begge Farum OK samt Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK.
Sidstnævnte er også forsvarende EM-bronzevinder i stafet sammen med Mikkel Lund, Faaborg OK og Rene Rokkjær, OK Pan Århus, der også er med ved stævnet.
I alt vil 60 danske mænd og 25 kvinder dyste om EM-billetterne.

Fra Norge kommer de tidligere verdensmestre Hanne Staff, Bjørnar Valstad og Jørgen Rostrup. Desuden kommer den regerende verdensmester på sprintdistancen, engelske Jamie Stevenson.

Sverige har valgt at sende hele deres EM-trup til Sorø.
Blandt dem er Emil Wingstedt, regerende nordisk og europamester i sprint samt danskgifte Karolina Arevång Højsgaard og Jenny Johansson, der begge tog medaljer ved seneste VM og nordiske mesterskaber.

Der vil også være deltagere fra Polen, Tyskland, Italien og Spanien. Alle kommer til Sorø for at være med i løbene og få vigtige informationer om de sjællandske terræner inden det om en måned går løs ved EM.

Der er dermed lagt op til tre spændende dage i skovene på Midt- og Vestsjælland. Konkurrencerne indledes fredag 11. juni med et sprintløb i Sorø. Der er mål ved Sorø-hallen i den østlige del af byen.

Dagen efter, lørdag 12. juni, løbes der mellemdistance i Sorø Sønderskov inden konkurrencerne sluttes af med et løb på den lange distance i Slagelseskovene vest for Sorø
søndag 13. juni.

Umiddelbart efter udtagelsesløbene vil landstræner Jakob Ødum offentliggøre navnene på de 14 danske løbere, syv mænd og syv kvinder, der skal med til sommerens EM på hjemmebane.

Samtidig med EM-udtagelsen afvikler Danmark og Norge også udtagelsesløb til Junior-VM, der i begyndelsen af juli foregår i Polen. Omkring 100 løbere fra de to lande er meldt til disse løb.

Tidsplan for løbene:

Fredag 11. juni, 1600: Første start, sprint, Sorø By. Mål ved Sorø-hallen i den østlige del af byen. Der vil være afmærkning fra afkørsel 37 på motorvejen ved Sorø.

Lørdag 12. juni, 1100: Første start mellemdistance, Sorø Sønderskov. Mødested ved Frederiksberg Skole i den sydlige del af Sorø. Der vil være afmærkning fra afkørsel 37 på
motorvejen ved Sorø.

Søndag 13. juni, 0900: Første start, langdistance,
Slagelseskovene. Mødested: Grønningen i Slagelse. Der vil være afmærkning til målområdet fra vej 150 mellem Slagelse og Sorø.http://www.balslev.anet.dk/eliteudvalget/testløb_2004.htm