Skip to main content

Nedtællingen til EM er begyndt!

| Administrator | Nyheder 2004

Den kommende weekend indledes de danske EM-forberedelser for alvor, når SM afvikles i Grib Nord og Mårum og dermed danner rammen som EM-affyringsrampe.

Den kommende weekend indledes de danske EM-forberedelser for alvor, når SM afvikles i Grib Nord og Mårum og dermed danner rammen som EM-affyringsrampe.

På et netop afholdt møde mellem Yvette Baker
( engelsk verdensmester på kortdistancen i 1999), seniorelitedamerne og damelandstræner Bjarne Hoffmann iværksatte Yvette Baker nedtællingen under overskriften:

"Making the bad races count - why and how"

Selvom Yvette formulerer sig godt på dansk, valgte hun at gennemføre sit foredrag på engelsk, så hun dermed var sikker på at få alle nuancerne med.

Overskriften havde sit udgangspunkt i flg. faktuelle forhold (frit oversat fra engelsk af damelandstræneren):
1. Selv verdensmesterskaber vindes sjældent på helt fejlfrie løb.
2. De gode løbere laver top 5 resultater, selv om de løber dårlige løb.
3. Du kan ikke forvente at løbe fantastisk hvergang, så selv de dårlige løb skal være brugbare.
4. Hvis du har et dårligt løb, så er det sandsynligt at andre også har det - så kæmp videre.
5. Du skal stå på startlinien med en selvtillid så stor, at du kan klare alle udfordringer - og selv hvis ting går galt, så klarer du det ok !
6. Lær at minimere dine fejl, når de sker, men lær først og fremmest ikke at lave dem.

Ud fra dette talte Yvette om tekniske og mentale forberedelser frem mod internationale mesterskaber, og der blev lyttet og diskuteret ivrigt blandt deltagerne.
Foredraget følges op af endnu et, medio maj, mens den videre formidling, til bla. de kvindelige U-25 løbere og nuværende juniorløbere, der kommer til at indgå i WOC2006 arbejdet, lægges i hænderne på damelandstræner Bjarne Hoffmann.

Bjarne Hoffmann kan i øvrigt fortælle: "Yvette Baker er blevet inddraget i landsholdsarbejdet, da det en en del af WOC2006 strategien, at vi vil inddrage ekstern ekspert-ressourcer, hvor vi finder det formålstjenestligt, ligesom det er et mål for landsholdsledelsen, at vi skal have kvindelige ledere tilknyttet. Desværre bliver der ikke tale om et samarbejde af permanent karakter, da Yvette Baker formelt er tilknyttet det britiske landshold og flytter til New Zealand til efteråret. Vi glæder os dog over, at Yvette på denne måde vil bidrage til vores EM-satsning og vil så de kommende måneder, arbejde benhårdt på at omsætte vores nyerhvervede viden til kunnen i forbindelse med de mange EM-træninger".