Skip to main content

Rekordtilmelding til EM i orienteringsløb

| Administrator | Nyheder 2004

Næsten 250 eliteløbere fra 25 nationer har meldt deres ankomst til europamesterskaberne i orienteringsløb.

Næsten 250 eliteløbere fra 25 nationer har meldt deres ankomst til europamesterskaberne i orienteringsløb.

Jesper Lundsgaard, EOCs presseansvarlige, udtaler:
"Alt tyder på, at sommerens europamesterskaber i orienteringsløb bliver de største nogensinde. Da tilmeldingsfristen udløb i begyndelsen af april, havde 25 nationer meldt 243 løbere til mesterskaberne.

Ved de sidste europamesterskaber i Ungarn i 2002 deltog 233 løbere fra 32 nationer.

Blandt de mere eksotiske nationer er Australien, Hong Kong, Japan og USA. Disse lande kan deltage, da mesterskaberne samtidig er første afdeling af World Cup’en.

Finland og Norge stiller med de største bruttotrupper til mesterskaberne. Begge lande vil møde op med otte mænd og otte kvinder. Hver nation må stille med op til seks herrer og seks kvinder i hver af de fire discipliner, der skal konkurreres i.

Den danske bruttotrup vil bestå af syv mænd og syv kvinder.

- Vi er meget glade for de mange tilmeldte løbere. Selv om vi endnu ikke ved, hvem de enkelte nationer stiller op med, tegner det allerede nu til nogle meget spændende konkurrencer. Vi kan nok præsentere de stærkeste felter, der nogensinde er set til et orienteringsstævne i Danmark, siger stævneleder Dan Haagerup.

Grunden til det store fremmøde skal ses i lyset af, at mesterskaberne samtidig er første runde af World Cup’en. Desuden bruger mange nationer mesterskaberne som forberedelse til sæsonens andet store begivenhed, nemlig verdensmesterskaberne i svenske Vesterås, der finder sted i midten af september.

Navnene på deltagerne kendes endnu ikke. De deltagende nationer skal senest 20. juni meddele arrangørerne, hvilke løbere de har udtaget til mesterskaberne. Danmark holder fra 11.-13. juni deres udtagelseskonkurrencer i skovene omkring Sorø.

Det er ikke kun mesterskabsløbene, der kan se frem til mange deltagere. Også de publikumsløb, der bliver afviklet samtidig med mesterskaberne, er meget populære. Halvanden måned før den endelige tilmeldingsfrist udløber, har omkring 1.000 løbere meldt deres ankomst. Og de fem arrangerende klubber regner med at sende i alt 2.000 løbere i skoven på hver af de fem dage, konkurrencerne afvikles.

Europamesterskaberne bliver afviklet fra 10.-17. juli. Roskilde er værtsby og løbene bliver afviklet i skove på Sjælland og Møn".http://www.eoc2004.dk