Skip to main content

Succestræningslejr i Spanien.

| Administrator | Nyheder 2004

Elitegruppen er i skrivende stund i gang med sidste dag af årets tidlige forårstræningslejr - den såkaldte Sydsamling - i Santa Fe ved Granada i Spanien. Fra Helge Lang er modtaget...

Elitegruppen er i skrivende stund i gang med sidste dag af årets tidlige forårstræningslejr - den såkaldte Sydsamling - i Santa Fe ved Granada i Spanien.
Formålet med træningslejren er at få en hård træningsuge i spændende terræn som afslutning på en lang, hård og mørk vintertræningsperiode.
De 6 herrer (Morten Fenger-Grøn, Christian Nielsen, Rene Rokkjær, Troels Nielsen, Jacob Grønnegaard og Thomas Jensen og 3 damer (Signe Søes, Anne Konring Olesen, Helene Hausner), der er af sted, har alle trænet mellem 20 og 25 timer med løb, orienteringstræning, MTB-cykling, styrketræning og løb i vand. Lejren ledes kyndigt af landstraener Jakob Ødum, der gør god brug af sine erfaringer fra tidligere marts-træningslejre i det sydlige Europa. Eliteudvalgsformand - og på samlingen fungerende "posthund" - Helge Lang og Fysioterapeut Mihael Rømer hjælper til efter bedste evne.

En typisk dag er startet kl. 7.15 med gymnastik ved Michael Rømer og derefter ca. 20 minutters morgenjog i Santa Fes smalle gader støttet af lokalbefolkningens totalt vantro blikke. Formiddagstræningen har de fleste dage været en lang o-bane med forskellige momenter - typisk en kort orienteringsintensiv bane at starte på og så en længere grovorienteringsrunde, saa det samlede træningspas med opvarming og afjogning blev mellem 2 og 3 timer - for såvel herrer som damer. Efter frokost er der individuel træning med løb op til 1,30 time og diverse alternative træningsformer.

På de intensive træninger, såvel o-intervaller, bakkeintervaller som korte sprint-o-baner i teknisk krævende terræn er der virkelig gået til sagen og der er løbet rigtig gode tider af alle.Terrænerne ligger på behagelig køreafstand ca. 25 minutter ad motorvejen nordpå fra Granada og består af kuperet fyrreskov med indslag af stikkende buske og stenede partier. Men trods tornene er humøret højt og fysioterapeuten har endnu ikke skullet behandle beskadigede ankler - der er mere tale om behandling af ømme muskler oven paa de mange traeningstimer.

Efter en mildest talt kølig start er vejret blevet bedre og bedre og i dag, lørdag, er det 23 grader og solen skinner fra en skyfri himmel. Vi håber at vejret holder til og med sidste træning -langtur i bjergene Sierra Nevada lige under snegrænsen - med udsigt til skiterrænnet, hvor der stadig er fuld fart paa slalomsæsonen.

På lejren har der ogsaa været tid til at tale om oplægget frem mod EOC i juli. Stemningen om EOC paa dansk grund er helt i top og med hele elitegruppen fri af alvorlige skader er der masser af optimisme forud for sæsonen 2004.

Løberne er hjemme sent søndag eller natten til mandag og vil saa tage en roligere træningsuge, hvorefter formen vil blive testet ved Spring Cup i den kommende weekend.