Skip to main content

TOPSPORTAKADEMI, ORIENTERING præsenteret

| Administrator | Nyheder 2004

Lørdag i Silkeborg og søndag i Farum præsenterede Carsten Lausten med assistance af Jakob Ødum, landstræner og K. K. Terkelsen, sportschef materialet TOPSPORTAKADEMI, ORIENTERING for de fremmødte.

Lørdag i Silkeborg og søndag i Farum præsenterede Carsten Lausten med assistance af Jakob Ødum, landstræner og K. K. Terkelsen, sportschef materialet TOPSPORTAKADEMI, ORIENTERING for de fremmødte.
Ideen bag er ganske unik i orienteringsverden. Noget tilsvarende findes ikke samlet beskrevet nogle steder.
TOPSPORTAKADEMI, ORIENTERING skal være anbefalinger, hjælp og inspiration til talentkraftcentre, kraftcentre, klubber, kredse og personlige trænere til, hvad der kræves for at blive bedst.
Forløbet beskriver de niveauer en løber skal igennem, hvilke krav, der hører til det enkelte niveau og den enkelte alder fra 14 år til seniorniveau, fra klub til landshold:
- træningstid
- fysiske krav
- tekniske krav
- uddannelseskrav
- etiske regler
- sociale evner
Alle, der var mødt frem i henholdsvis Silkeborg og Farum fik materialet udleveret, som omkring 1. marts vil blive lagt på Eliteudvalgets hjemmeside.
De, der ønsker det, kan herefter også mod betaling rekvirere materialet i form af en mappe fra forbundets kontor.
Carsten Lausten understregede i sin præsentation, at eliteorientering er dynamisk!! Forudsætningerne ændrer sig, og derfor bliver TOPSPORTAKADEMI, ORIENTERING aldrig færdigt. Erfaringer, konkurrenceformer ol. gør, at der vil være behov for en stadig opdatering.
Alle modtagere opfordredes til at være med til at gøre materialet dynamisk ved at melde tilbage til Carsten Lausten.
Modtagere af TOPSPORTAKADEMI, ORIENTERING bliver også bedt om at oplyse deres mailadresse, så opdateringer kan tilsendes direkte til indehaverne af materialet.
Forfattere udover Carsten Lausten på projektet har været Jari Ikaheimonen, Jakob Ødum, Bjarne Hoffmann, K.K. Terkelsen.
Carsten Laustens mailadresse er: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.