Skip to main content

Små idrætsgrene kommer ikke på TV

| Administrator | Nyheder 2004

Små idrætsgrene kommer ikke på tv, var en af dagens DIF-nyhedsklip.

Små idrætsgrene kommer ikke på tv, var en af dagens DIF-nyhedsklip.

Den opfattelse kan man meget let få, når man repræsenterer en idræt som orientering. Men vi skal måske i stedet være meget tilfredse.
Med risikoen for at have overset et indslag har orienteringsløb i 2003 - ud over hvad der har været i lokal-TV - været på landsdækkende TV hele fire gange.
Det er sket i forbindelse med Spring Cup på både DR1 og TV2, den ene kanal lørdag og den anden søndag, Carsten Jørgensens 4. plads ved VM og endelig var der DR's fine dækning af FM Sprint i Hillerød, hvor vi også var på landsdækkende.

I nyhedsklippet står der videre: Fodbold, håndbold, motorsport og cykling stod for 90 procent af sportssendefladen på DR sidste år, mens det tilsvarende tal for TV 2 var 83 procent. Det viser en undersøgelse, som de små idrætsforbund har lavet i samarbejde med Team Danmark og DIF. De små forbund er utilfredse med den manglende dækning af de små sportsgrene og har præsenteret undersøgelsen for kulturminister Brian Mikkelsen (K), hvor der dog ikke har været nogen hjælp at hente. - Der fungerer åbenbart vidt forskellige nyhedskriterier for forskellige sportsgrene på de to tv-kanaler. Fodbold og håndbold kan komme på tv med hvad som helst, mens de små sportsgrene - groft sagt - skal lave store skandaler, hvis de vil i medierne, siger DIFs informationschef, Morten Mølholm. Han efterlyser mere nytænkning hos tv-stationerne, som efter hans mening fokuserer for meget på penge og seerinteresse. DR´s tv-direktør, Jørgen Ramskov, føler sig ikke forpligtet til at vise alle sportsgrene på tv. Han henviser til, at man skræmmer folk væk fra sendefladen, hvis man laver transmissioner, som kun har interesse for et minimum af seere. Volleyball er en af de sportsgrene, som føler sig forbigået af DR. Dansk Volleyball Forbund meldte sidste år fra til en transmission af pokalfinalen, da DR ville placere transmissionen efter midnat med genudsendelse dagen efter.

Politiken, Emrah Sütcü