Skip to main content

Jakob Ødum ny landstræner frem mod VM i Danmark 2006.

| Administrator | Nyheder 2003

Jakob Ødum, nuværende træner for forbundets U-25 gruppe bliver ny landstræner for Dansk Orienterings-Forbund og afløser finske Jari Ikaheimonen, hvis kontrakt udløber den 31.12.03.

Jakob Ødum, nuværende træner for forbundets U-25 gruppe bliver ny landstræner for Dansk Orienterings-Forbund og afløser finske Jari Ikaheimonen, hvis kontrakt udløber den 31.12.03.
Spændingen er således udløst med, hvem der skal stå i spidsen for de bedste orienteringsløbere frem mod EM i 2004 og et VM i 2006 på dansk grund - de to vigtigste opgaver på dansk grund siden VM i 1974.

Jakob Ødum har de sidste 4 år, som en af to landstrænerkandidater, via et DOF/Team Danmark uddannelsesprojekt, været central omkring arbejdet med landsholdet.
Blandt de alternativer, der har været vurderet, har forbundet fundet, at en løsning, der tager udgangspunkt i den kompetence, Jakob Ødum har erhvervet i dette uddannelsesprojekt, samt det opdaterede og tætte kendskab han har til eliteløberne og hele elitearbejdet i DOF, er den løsning, der bedst sikrer de ønsker om kontinuitet forbundet og eliteløberne efterlyser.
Team Danmark, som støtter Dansk Orienterings-Forbund i en Team Danmark godkendt ”elitesatsning”, står 100% bag denne løsning.

DOF tror på, at forbundet med denne løsning på trænersiden vil være optimal rustet til et EM og VM på hjemmebane. De danske orienteringsløbere hørte i slutningen af 90’erne til de bedste i verden. Opgaven for den nye landstræner bliver nu at forberede det danske landshold til igen at opnå medaljeniveau, når der afvikles EM og VM på dansk grund

Jakob Ødum er 35 år gammel. Han har i løbet af sin egen aktivkarriere optrådt på både junior- og senior-landshold, senest i 2001. I perioden 1993-1998 stillede han op for den svenske storklub IFK Göteborg. Siden påbegyndelse af sin trænergerning har han været indvalgt i Team Danmarks Repræsentantskab som repræsentant for DIF-specialforbundendes elitetrænere.