Skip to main content

Suveræn dansk stafetindsats ved Baltic Cup

| Administrator | Nyheder 2003

Der blev overhovedet ikke vist nogen bamhjertighed af de unge danske løbere overfor gæsterne fra Sverige, Lithauen, Letland og Polen på første dagen af Baltic Cup i Danstrup Hegn ved Helsingør.

Der blev overhovedet ikke vist nogen bamhjertighed af de unge danske løbere overfor gæsterne fra Sverige, Lithauen, Letland og Polen på første dagen af Baltic Cup i Danstrup Hegn ved Helsingør.
Danmark satte sig simpelthen på de tre første pladser. Sådan!
Danmark 1 med Ane Linde, Rasmus Djurhus, Line Søderlind, Christian Bobach, Signe Søes og Rasmus Søes løb fra start af suverænt. Godt nok blev Signe Søes på 4.-turen ”kun” sendt ud som 2’er, to minutter efter førende Lithauen, men det fik ende. Ved passage af radioposten var Signe i front, og der skulle gå 6 minutter før den lithauiske pige passerede! I danskerlejren bredte der sig nu en god optimistisk stemning. Det her kunne ikke gå galt. Sejren burde være i hus. Stemningen steg dog hurtigt et par ekstra grader, for kort efter den lithauiske pige dukkede to rød-hvide piger op – først var det Karina B. Knudsen, Danmark 3 og umiddelbart efter hende fulgte Gry Johannsen fra Danmark 2. Skulle der i dag skrives Baltic Cup historie – at en nation satte sig på de 3 første pladser.
Signe satte lidt tid til på den sidste sløjfe, men ikke noget, der kunne ryste det danske hold og slet ikke Thomas Søes – far til de to Søes tvillinger. Han foreslog såmænd Rasmus, ”at som en rigtig sportsmand burde han lægge sig og vente til lithaueren kom i mål”. Nu er det jo ikke alt, hvad fædre foreslår, børn skal tage højtideligt. Det gjorde Rasmus heller ikke. Med et sikkert løb og hurtigste tid på sidste tur, kunne han løbe holdet i mål til en suveræn 1. plads i tiden 2.30.36. uden nogen form for dramatik. Dramatikken skulle vise sig at udspille sig mellem Danmark 2 og 3, i det den lithauiske pige på sløjfen efter publikumsposten blev passeret af både Karina og Gry. Der var blandt tilskuerne ingen tvivl om, at det ville blive Christian Christensen, der ville komme ind som 2’er. Hans større internationale rutine i forhold til Ole Andersen ville naturligvis gøre udslaget. Christian lavede imidlertid en ”90’er” på sidste posten. Ole udnyttede promte fejlen og i en hidsig slutspurt kunne han bringe holdet ind på en andenplads i 2.39.36, mens Christian kom halsende efter i tiden 2.39.46.
Flot, flot af de 3 danske hold. Jeg har ikke gået statistikken igennem. Kan derfor ikke med sikkerhed sige om det er første gang i Baltic Cups historie at samme nation sætter sig på alle tre pladser, men et er sikkert. Det er første gang at Danmark sætter sig på alle 3 medaljepladser.

RESULTATER:
1. Danmark 1: 2.30.36
(Rasmus Djurhus, Ane Linde, Line Søderlund, Christian Bobach, Signe Søes, Rasmus Søes)
2. Danmark 3: 2.39.42
(Jeppe Borch, Maja Bramming, Maja Alm, Harald Hermand, Karina Knudsen, Ole Andersen)
3. Danmark 2: 2.39.46
(Tue Lassen, Sofie Sørensen, Mette Hjerrild, Anders K. Olesen, Gry Johannsen, Christian Christensen)
4. Sverige 1, 2.40.51
5. Letland 1, 2.44.55
10. Danmark 4: 2.53.03
14. Danmark 5: 2.53.34
I alt deltog 24 hold.