Skip to main content

Hvem bliver den første danske mester på mellemdistance?

| Administrator | Nyheder 2003

Som en konsekvens af de forskellige discipliners udvikling i international orientering bliver DM-kort med kvalifikation og finaler i år afløst af DM-mellem for H og D 21's vedkommende.

Som en konsekvens af de forskellige discipliners udvikling i international orientering bliver DM-kort med kvalifikation og finaler i år afløst af DM-mellem for H og D 21's vedkommende.
Vindertider for DM-kort var 25 min (både i kvalifikation og finale - og både for herrer og damer)
Vindertider for DM-mellem er 35 min - både for herrer og damer og kun med 1 gennemløb.

Det skal derfor blive spændende at se, hvem der bliver forbundets første danske mester på denne distance.
Danmark var ved det seneste VM repræsenteret ved Chris Terkelsen, Mikkel Lund og Troels Nielsen.
Til VM blev Chris - i et terræn som han betegnede som det sværeste VM-terræn han nogensinde havde løbet VM i - nr. 20, og Troels og Mikkel blev henholdsvis nr. 28 og 29.
De tre kunne godt være at finde blandt medaljetagerne, men også andre VM deltagere vil bejle til en medaljeplacering f.eks Rene Rokkjær og Morten Fenger-Grøn.
Hos damerne var Danmark ved VM alene repræsenteret ved Maria Høyer. Ikke fordi der ikke var andre damer, der kunne løbe mellemdistance, men fordi de 3 andre danske damer, Anne Konring Olesen, Helene Hausner og Dorte Dahl ved VM skulle være friske til VM-stafetten.
Bedste bud på DM-medaljer i det svære Rømø terræn vil nok være at finde blandt de 4 VM-damer suppleret med Dorte Skovlyst og Yvonne Fjordside.

HTF, som er arrangør af forbundets første DM-mellem, har lagt liste over tilmeldte på deres hjemmeside. Listen er opdelt i DM mellemdistance, for H21 og D21 løbere og i DM-kort for øvrige løbere.
Ved indførelsen af DM-mellemdistance uden kvalifikation i klasserne H og D 21 omfattes disse 2 klasser af samme deltagerbegrænsning som til DM-klassisk - max. 60 løbere. Da løbet er udpeget til et WRE løb tillades startret for udenlandske løbere som supplement til de 60 løbere.
Til dette års DM er der i klassen D21 41 tilmeldte.
I H21 er der 86 tilmeldte, heraf 4 udenlandske.
Kvalifikation til startret i H 21 opnås som beskrevet i DOF's Reglement §11.3.4, 11.3.6 og 11.3.7. Der foretages seedning i henhold til § 6.9.