Skip to main content

NOM-hold med overraskelser

| Administrator | Nyheder 2003

Seniorlandstræner Jari Ikäheimonen og juniorlandstræner Mads Ingvardsen har efter påskens testløb i Sverige udtaget det danske senior- og juniorhold til de Nordiske Mesterskaber i orienteringsløb i Flen, Sverige i dagene 1. - 4. maj - og der er et par pæn

Seniorlandstræner Jari Ikäheimonen og juniorlandstræner Mads Ingvardsen har efter påskens testløb i Sverige udtaget det danske senior- og juniorhold til de Nordiske Mesterskaber i orienteringsløb i Flen, Sverige i dagene 1. - 4. maj - og der er et par pæne overraskelser imellem.

Seniorholdet består på herresiden dels af forbundets eliteløbere, som EM-bronzevinderne Mikkel Lund og René Rokkjær, og dels af unge udfordrere, med DM-langdistancemester Jacob Grønnegaard i spidsen. To af elitegruppens løbere har meldt afbud: Carsten Jørgensen satser på VM i august fra sin nuværende bopæl i New Zealand, og Morten Fenger-Grøn´s testløb viste, at hans langvarige lægskade ikke er fuldt helet. Den glade nyhed - og største overraskelse - er, at to af 90´ernes stjerner gør comeback efter en lovende forårssæson. Allan Mogensen, individuel- og stafetverdensmester, samt stafetverdensmester og World Cup- vinder Chris Terkelsen er tilbage på landsholdet!
Dameholdet er noget tyndere, efter at eliteløberne Dorthe Skovlyst og Helene Hausner har måttet melde afbud pga skader og problemer med helbredet. Landstræneren har taget konsekvensen og kun udtaget 3 damer. De tre, der nu danner hele det danske damehold ved NOM, er etablerede og erfarne Maria Høyer og Yvonne Fjorside, samt Anne Konring Olesen, der fik sit internationale gennembrud ved Spring Cup for cirka en måned siden.

Hos juniorerne er bedste bud på topplaceringer tvillingeparret Rasmus og Signe Søes, Farum OK, men gode bud er også, Christian Christensen, St. Bindweup og Ane Linde, OK Pan.
I øvrigt har de færre dameløbere givet plads til et par ekstra juniorer.

Der konkurreres i fire discipliner per klasse: en sprint-, klassisk-, kort distance og stafet orientering. I de teknisk krævende, og fysisk relativt lette terræner i Sörmland er holdets målsætning en medalje.

Det danske hold til NOM 2003:
Herrer (10 løbere):
Jacob Grønnegaard, Farum OK
Martin Hansen, OK Pan
Thomas Jensen, Tisvilde Hegn OK
Henrik Jørgensen, Faaborg OK
Mikkel Lund, Faaborg OK
Allan Mogensen, Farum OK
Christian Nielsen, Faaborg OK
Troels Nielsen, Horsens OK
René Rokkjær, OK Pan
Chris Terkelsen, Farum OK

Damer (3 løbere):
Yvonne Fjorside, OK Pan
Maria M. Høyer, Kolding OK
Anne Konring Olesen, FIF Hillerød
Herrejuniorer (4 løbere)
Jeppe Borch, Silkeborg OK
Christian Christensen, St. Binderup OK
Mikkel Mørch, Farum OK
Rasmus Søes, Farum OK

Damejuniorer (4 løbere)
Gry Johannsen, OK Pan
Ane Linde, OK Pan
Signe Søes, Farum OK
Sarah Naomi Thomsen, Horsens OK