Skip to main content

Penge til friluftsliv

| Administrator | Nyheder 2003

Flere midler til børn og unge i naturen * pressemeddelelse, 30.jan 03

Flere midler til børn og unge i naturen * pressemeddelelse, 30.jan 03

Fælles pressemeddelelse fra Friluftsrådet og Miljøministeriet, udsendt 30. januar 2003:

Partnerskab om ny oplevelser i det fri

Friluftsrådet har i dag afsat 13 millioner kroner til friluftsprojekter i Danmark. Pengene, som stammer fra Tips- og Lottomidlerne, matcher de 13 millioner, som miljøminister Hans Chr. Schmidt i efteråret afsatte til friluftsprojekter på finansloven. Med dette nye partnerskab er der i alt 26 millioner til rådighed til forbedring af danskernes muligheder for oplevelser i det det fri.

"Jeg er meget glad for Friluftsrådets store opbakning", siger miljøminister Hans Chr. Schmidt. "Oplevelser i det fri er en vigtig del af danskernes fritid og for mig har det især stor betydning, at børn og unge får bedre mulighed for at komme ud i skov og natur. Jeg er selvfølgelig meget glad for, at vi nu kommer til at realisere flere af de mange gode ideer, som findes rundt om i Danmark."

Friluftsrådets formand, Bent Agerskov, og miljøminister Hans Chr. Schmidt er enige om at tipsmidlerne fra Friluftsrådet og miljøministerens finanslovspenge skal køre et tæt parløb, selv om de bliver administereret hver for sig. Projekterne skal bygge på ideer i lokalsamfund og foreninger over hele landet.

"Det er en virkelig god aftale", siger Hans Chr. Schmidt. "Jeg glæder mig over Friluftsrådets kontante kvittering for mine ideer om, at miljøpolitikken skal understøtte danskernes velfærd og sundhed. Nu får vi også forbedrede muligheder for at opbygge den naturforståelse hos børn og unge, som er afgørende for succes i natur- og miljøpolitikken".

Mange konkrete projekter får chancen for at komme fra tegnebrættet og ud i naturen. Projekterne, som skal føres ud i livet gennem 2003 og 2004, vil få stor spændvidde, målt ud af de mange ansøgninger, der allerede er kommet. Her er der f.eks. forslag om at bruge naturskoler til børnehaver og skolefritidsordninger, ideer til legeskove, familiearrangementer og aktiviteter i skovene på alle årstider.

"Det lokale engagement er altafgørende, og derfor vil der ikke blive lagt en stram spændetrøje ned over bevillingerne," siger Bent Agerskov, formand for Friluftsrådet. "Især når det drejer sig om nye samarbejdsformer vil vi se positivt på ansøgningerne, ikke mindst hvis de udvikler naturforståelsen hos børn og unge."

Yderligere oplysninger:

Direktør Jan Eriksen, Friluftsrådet, tlf. 33 79 00 79

Vicedirektør Ole Christiansen, Skov- og Naturstyrelsen, tlf. 39 47 20 06