Skip to main content

Ny aftale om adgang til naturen

| Administrator | Nyheder 2002

Vejadgangen sikres og der må færdes på skovens veje og stier allerede fra klokken 6. Det er to af de aftalepunkter, der findes i en nyindgået aftale mellem miljøminister Hans Chr. Schmidt og Landboforeningerne, Friluftsrådet, Dansk Skovforening, Danmarks

Vejadgangen sikres og der må færdes på skovens veje og stier allerede fra klokken 6. Det er to af de aftalepunkter, der findes i en nyindgået aftale mellem miljøminister Hans Chr. Schmidt og Landboforeningerne, Friluftsrådet, Dansk Skovforening, Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Familielandbrug.
”Vi er meget glade for, at der er blevet lyttet til vores ønsker om bedre adgang til naturen for vores idrætsudøvere. Aftalen lægger nemlig op til bedre muligheder for at cykle og ride i det åbne land og i skove, ridning på strande samt længere ”åbningstid” i de private skove,” siger Niels Nygaard, bestyrelsesmedlem i DIF og ansvarlig for miljøområdet, i en pressemeddelelse.
Aftalen kan give bedre muligheder for løbetræning på veje og stier, men giver ikke umiddelbart bedre muligheder for o-sporten. I aftalen står, at ”der sker visse lempelser af reglerne for organiserede gruppers bløde aktiviteter, f.eks. ændres grænsen for, hvornår der skal søges tilladelse fra 30 deltagere til 50 for skoleklasser og lignende, anmeldelse i stedet for tilladelse ved annoncering af mindre arrangementer og begrænsninger i muligheden for brugerbetaling.” Først når aftalen blive udmøntet i Naturbeskyttelsesloven i løbet af næste Folketingssamling, vil det blive klart, hvilke grupper, det drejer sig om, og hvilke begrænsninger der bliver på muligheden for brugerbetaling.
Hel e aftalen kan læses her: http://www.mim.dk/nyheder/presse/Dep/aftale_bilag.htm