Skip to main content

Verdensstjerner mødes, når OK Gorm, Jelling arrangerer DM-stafet

| Administrator | Nyheder 2002

På lørdag den 7. september kl. 11.00 går første start i OK Gorms hidtil mest prestigefyldte løbsarrangement, DM-stafet.

På lørdag den 7. september kl. 11.00 går første start i OK Gorms hidtil mest prestigefyldte løbsarrangement, DM-stafet.
Inden for de efterfølgende 30 minutter vil førstetursløbere for 298 stafethold være sendt i skoven. Kl. 14.00 vil det hele være ved at være overstået, men da har der også været ca. 900 løbere i skoven og 19 danske mesterskaber vil være placeret.
41 klubber har tilmeldt hold og FIF Hillerød er den klub, der stiller med flest hold, i alt 24 hold, OK Pan, Århus og Farum OK stiller med hver 18 hold.
Mest opmærksomhed vil der være om medaljekampen i eliteklasserne. I H 21, der også er største klasse med i alt 31 hold, vil det blive en kamp mellem sidste års medaljetagere: OK Pan Århus, Tisvilde Hegn og OK, Farum OK samt bronzevinderne fra 2000 OK Øst Birkerød. Alle disse hold er spækket med landsholdsløbere, aktuelle World Cup-løbere : Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK, Rene Rokkjær, Morten Fenger-Grøn, OK Pan og tidligere VM-stjerner Allan Mogensen og Chris Terkelsen, Farum OK.
I D 21 bliver det en kamp mellem OK Øst, Birkerød, Farum OK og sandsynligvis med FIF Hillerød og Tisvilde Hegn i en kamp om 3. pladsen. Her mødes også tidligere og nuværende danske landsholdsløber: Dorthe Dahl, Tenna Nørgaard, Helene Hausner, Anne Konring Olesen.

Af tidligere prestigestævner har OK Gorm arrangeret DM-nat i 1984, JM-klassisk i 1985 og i 1993 og Midgårdsormen i 1994.
Alle relevante oplysninger om DM-stafet kan findes på http://www.gorm-jelling.dk/DM-stafet/index.htm