Skip to main content

Verdens störste o-arrangement i fuld gang

| Administrator | Nyheder 2002

Når der er flere klubstandere på stævnepladsen end deltagere ved et dansk b-løb. Når der hvert minut sendes fyrre løbere i skoven fra otte forskellige starter fem-seks timer i träk hver dag. Når funktionær-parkeringen alene fylder en mark, der let ville k

Når der er flere klubstandere på stævnepladsen end deltagere ved et dansk b-løb. Når der hvert minut sendes fyrre løbere i skoven fra otte forskellige starter fem-seks timer i träk hver dag. Når funktionær-parkeringen alene fylder en mark, der let ville kunne rumme både opløb, stævneplads og hele parkeringen til et dansk førstedivisionsløb. Når du fem gange på seks dage får lov at løbe din favoritbane i varieret svensk skovterræn efter kort, der er state-of-the-art. Ja, så er du til O-ringens 5-dagars – verdens største o-løbsarrangement, en manifestation af o-sporten som en folkelig sport med bred appel til alle aldersklasser, en imponerende opvisning i at arrangere o-løb, så det bare klapper. En dybt fascinerende, men også monstrøs krydsning af massesport og en i bund og grund individuel idræt.

Men du er også til O-ringens femdagars, når det koster fem kroner ekstra at få fire sikkerhedsnåle til det løbernummer, man skal have sat på maven for at få lov at starte. Og når resultatlisterne på stævnepladsen kun rummer de første halvtreds i hver klasse, så resten – og det er langt de fleste - først kan få deres løbstid efter klokken atten på stævnecenteret. Og når du skal betale tyve kr. for at få dine mellemtider, selv om du har betalt tyve kr. i forvejen for at låne en ekt-brik. Pr dag forstås.

Det er ikke et arrangement, hvor danske o-løbere strømmer til. Hist og her dukker et dansk navn op i startlisterne – og et stykke nede på resultatlisterne: efter første etape var det bare Rita Jacobsen, Kolding OK (D65) og Inge Jørgensen, OK Roskilde (D55), der formåede at kæmpe sig ind på top ti på en af de godt 60 baner. Samlet er der ikke flere danskere, end starterne kunne ekspedere hele forsamlingen i skoven på et par minutter.

Blandt eliten er der en håndfuld juniorløbere, mens Carsten Jørgensen er alene om at repræsentere den danske seniorelite. Det gør han i et skrap selskab af svenske og udenlandske løbere og foreløbig ikke med den helt store succes. De første dage har han haft placeringer i tyverne, mens verdensrangliste etterne Pasi Ikonen og Simone Luder lagde sig i front hos henholdsvis herrer og damer efter en kort prolog og første etape.
På dagens anden etape missede Ikonen en post og førerstillingen hos herrerne er i stedet overtaget af Mats Haldin. Simone Luder vandt også anden etape og er med sin overbevisende styrke lige ved at have pillet al spænding ud af tidens internationale dameelitekonkurrencer.
O-ringens femdagars fortsætter med tredje etape i morgen tirsdag, hvorefter der er hviledag onsdag. Fjerde etape er torsdag og den afsluttende jagtstart fredag.