Skip to main content

VM i Rogaine

| Administrator | Nyheder 2002

Nu er det tid for at planlægge årets sommerferieløb. Og hvis man er træt af at tage til de familievenlige fler-dages løb rundt omkring i Europa, så har man i år chancen for at vise at 50 km o-løb er noget pjat ved at deltage i verdensmesterskabet i Rogain

Nu er det tid for at planlægge årets sommerferieløb. Og hvis man er træt af at tage til de familievenlige fler-dages løb rundt omkring i Europa, så har man i år chancen for at vise at 50 km o-løb er noget pjat ved at deltage i verdensmesterskabet i Rogaine.

Rogaine er et 24 timers pointløb, hvor man løber i patruljer af 2-5 personer. I løbet af 24 timer skal man opsøge så mange poster som muligt (man når ikke dem alle) for derved at score point. Normalt er der en "stjernepost", som man kan (skal ikke) vende tilbage til for at spise, sove eller blot hvile sig.

Kortet er typisk 1:50000 og man kan komme langt omkring. Det kan vel så ikke komme som en overraskelse at løbsformen blev opfundet i Australien. Rogaine siges at stå for "Rugged Outdoor Group Activity Including Navigation and Endurance". En mere sandsynlig teori er at navnet kom fra forstavelserne på fornavnene på de tre fyre, der fandt på det.

For 10 år siden begyndte man at holde VM i Rogaine og i år holdes det i Tjekkiet.
Se mere på: http://www.top.cz/wrc2002/