Skip to main content

Atletikforbundet sløjfer landsholdet

| Administrator | Nyheder 2001

Ikke kun Dansk Orienteringsforbund mærker de faldende tilskud fra Team Danmark og DIF. Ifølge en artikel i Jyllands-Posten har Dansk Atletik Forbund (DAF) vedtaget ikke at deltage med et atletiklandshold i næste års Europa Cup. Det er en direkte konsekve

Ikke kun Dansk Orienteringsforbund mærker de faldende tilskud fra Team Danmark og DIF. Ifølge en artikel i Jyllands-Posten har Dansk Atletik Forbund (DAF) vedtaget ikke at deltage med et atletiklandshold i næste års Europa Cup. Det er en direkte konsekvens af pengemangel.
Den mangel er opstået på grund af færre penge fra tips- og lottomidlerne, færre sponsorater samt mistede tilskud fra Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Det drejer sig blandt andet om tilskuddet på 50.000 kroner til den fælles forsikringsordning. Det beløb har DIF tidligere betalt, men nu må specialforbundene selv finde pengene.
Atletiklandstræner Lars Nielsen betegner beslutningen som et valg mellem pest eller kolera, men et valg, som vil fjerne motivationen for mange atleter, der nu ikke har et stort stævne at se frem til. - Men vi nødt til at spare, når indtægterne er faldet. Topeliten får støtte gennem Team Danmark, og der er ikke penge nok at spare ved at skære i udgifterne til bredde og ungdom. Så selv om det er med blødende hjerte, er vi nødt til at skære landsholdene væk, forklarer DAF-formand Thomas Thomsen.