Skip to main content

World Games i Japan

| Administrator | Nyheder 2001

Det er en travl tid for orienteringsløbere. Ikke nok med at der er World Masters i Litauen lige for tiden og World Orienteering Championships i Finland 29/7 - 4/8. Kun 2 uger efter dette starter World Games i Akita, Japan, hvortil vores bedste løbere rejs

Det er en travl tid for orienteringsløbere. Ikke nok med at der er World Masters i Litauen lige for tiden og World Orienteering Championships i Finland 29/7 - 4/8. Kun 2 uger efter dette starter World Games i Akita, Japan, hvortil vores bedste løbere rejser den 12/8.
Danmark er blevet tildelt 3 herre- og 2 damepladser af IOF til dette arrangement, hvor i alt 40 herrer og 40 damer deltager fra sammenlagt 19 nationer.
Signar Eriksson har udtaget følgende løbere:

D21
Anne K. Olesen, FIF Hillerød
Helene Hausner, OK Øst

H21
Allan Mogensen, Farum OK
Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK
Chris Terkelsen, Farum OK

World Games er en slags "kravlegård" for de idrætsgrene, der ikke er, men gerne vil være, repræsenterede ved OL, og det er første gang orienteringsløb er med. Af andre sportsgrene kan nævnes billard, finnesvømning, frisbee, trampolin, rulleskøjteløb, tovtrækning (har tidligere været på det olympiske program) og faldskærmsudspring.

Ved at deltage i World Games er det IOFs håb at udbrede kendskaben til vores idræt og på den måde hjælpe til med at få o-løb på det olympiske program.
Landstræneren fortæller, at IOF tester to nye konkurrencemodeller til WG. Den individuelle konkurrence afgøres med parstart, to sløjfer og passage gennem målet hvor man skifter sløjfer. Vindertiden for både herrer og damer er ca. 32 min. (6,7 km resp. 5,5 km ). Stafetten er en mixed stafet, to herrer og to damer, og 25 min. vindertider. Selvom løbet foregår på den anden side af jorden, så er terrænet hjemligt - i hvert fald, hvis man som jeg kommer fra Vestjylland: klitterræn med detaljeret kurvebillede.

Programmet er:
18/8 : Individuel konkurrence
19/8 : Stafet

Mere information kan findes på:
http://www.wg2001.or.jp/engimg/ea0000.htm