Skip to main content

O-løb på Grønland

| Administrator | Nyheder 2000

Fra vor udsendte medarbejder, den gamle landstræner, Klavs Madsen er indkommet følgende rapport fra Diskobugten:

Fra vor udsendte medarbejder, den gamle landstræner, Klavs Madsen er indkommet følgende rapport fra Diskobugten:

"Hej Søren
Her er nogle oplysninger om løbene på Grønland .. til DOF's hjemmeside.

Grønlands første 3-dages løb starter i aften i byen Ilulissat (Jakobshavn) 250 km nord for polarcirklen.

Første konkurrence er en kortdistance i og omkring byen der er Grønlands 3. største by med ca. 4.200 indbyggere. Ilulissat kommune er lidt større end Danmark og ligger på Vestkysten ved Diskusbugten.

Fredag aften går starten på 2. løb, et langdistanceløb med to baner på 14 og 20 km i fjeldområderne syd for byen. På søndag afsluttes med uofficielle grønlandsmesterskaber.

Der er tilmeldt godt 40 grønlændere, 9 danskere, 3 nordmænd og 1 svensker.

Primus motor i arrangementerne er Olav Odgård fra Odense OK der til daglig arbejder i Ilulissat. Olav har med hjælp fra Flemming Nørgaard kortlagt et område på ca. 8 km2. Området er letløbt med fin bund og minder meget om norsk fjeldterræn med spændende kurve- og vejvalgsorientering.

Løbene i år betragtes som et prøvearrangement og næste år vender arrangørerne tilbage med med et tilbud om en uge i Ilulissat med 3-4 orienteringsløb, spændende turistudflugter, bl.a. helikoptertur til kælvende isbjerge, sejlture til isbræer, midnatssejlads blandt isbjergene, isfjorden ved Ilulissat o.m.a. Temperaturen er i øjeblikket 7-8 C og solen skinner fra en skyfri himmel 21 timer i døgnet."

Læs mere på: http://www.dk.orienteering.org/loeb/www/2000/arctic_ind.htm

H.T. d.10/8-00 kl.14.43