Skip to main content

VM-træningslejr i Finland

| Administrator | Nyheder 2000

Det danske landshold er på vej til Finland, hvor der er VM-træningslejr fra den 7.-13. august.

Det danske landshold er på vej til Finland, hvor der er VM-træningslejr fra den 7.-13. august.

Landstræner Signar Eriksson meddeler dog, at han har fået flere afbud p.g.af skader og "arbejde".

Dette giver landstræneren anledning til lidt tanker om fremtiden, nu hvor IOF netop har ophøjet Park World Tour til "Sprint-VM" , der principielt skal afvikles uafhængigt af VM-ugen.Det nye Sprint-Orienterings-VM endelige koncept er lagt i hænderne på Jørgen Mårtensson og de andre PWT-folk, men faktum er, at det bliver utroligt tidskrævende, hvis vore bedste løbere skal med til det hele.

Som Signar netop har meddelt mig i en mail, så "vil det stille endnu større krav til løberne (og forbund) - hvordan kombinerer man elitesatsning/arbejde?"

og

"Det bliver et vigtigt spørgsmål at diskutere den nærmeste tid med de resp. løbere og det bliver også vigtigt at finde resurser til en satsning på Sprnt-VM"

Herudover er Signar glad for, at "beslutningen om et separat Sprint-VM og en klassisk VM-uge er det bedste."

For "fremfor alt er det sportsligt det bedste for løberne. At gennemføre en VM-uge er meget tufft, og hvis der skulle have været flere discipliner under VM-ugen havde mange af de bedste måske måttet afstå fra nogle af distanserne, og dette vil mindske statusen af et VM-guld."

En anden ting er dog, at sådan som jeg læste den svenske avis Expressens version af beslutningen, så skal de to næste VM-arrangører i h.h.v. Finland 2001 og Schweitz i 2003 dog have hver sin afdeling af Sprint-VM-løbene under VM-ugen (..."Genom att lova Finland (VM 2001) och Schweiz (VM 2003) var sin deltävling i sprint-VM-serien.....") , men lad os se nærmere, når vi får det på tryk fra IOF.

Se Expressens artikel: http://www.expressen.se/article.asp?id=39012 og http://www.dk.orienteering.org/nyheder/vismedd.cgi?fn=data/20000804.224523


Hurup Thy kl.16.27