Skip to main content

Carsten: Det fikser sig

| Administrator | Nyheder 2000

Søndag var hviledag ved EM i orientering. Men også selvransagelsens dag for de to danske topløbere Carsten Jørgensen og Allan Mogensen, der begge røg ud i deres kvalifikationsløb i lørdags, og derfor ikke kan være med i mandagens EM-finale, der også indgå

Søndag var hviledag ved EM i orientering. Men også selvransagelsens dag for de to danske topløbere Carsten Jørgensen og Allan Mogensen, der begge røg ud i deres kvalifikationsløb i lørdags, og derfor ikke kan være med i mandagens EM-finale, der også indgår som en afdeling af World Cup.
- Det var ærgerligt, at kvalifikationen glippede, siger Carsten Jørgensen. Jeg har ellers haft nogle gode resultater op til EM, og havde fået opbygget en formtop. Men det ser åbenbart ud til, at den top er væk nu.
Carsten Jørgensen stiller op i B-finalen i mandagens konkurrence, og er derfor ikke med i kampen om medaljer. Men det er ikke et ligegyldigt løb for ham, idet han stadig kan kvalificere sig til tirsdagens konkurrence, et kortdistanceløb, der også indgår i World Cup.
Kravet til Carsten Jørgensen er mindst en femteplads i B-finalen. Derfor er taktikken helt klar forud for mandagens løb: - Det fikser sig. Den skal bare have fuld hammer!
Også Allan Mogensen ærgrer sig over, at han ikke kan være med i EM-finalen, der som nævnt også er en World Cup-afdeling. Tidligere på året vandt Allan Mogensen et World Cup-løb i Japan, og med en målsætning om at slutte blandt de seks bedste, har han ikke råd til at miste alt for mange points.
For Allan Mogensen har deltagelsen i mandagens B-finale ikke nogen betydning, udover at han kan bruge løbet som træning forud for kortdistanceløbet, hvortil han i modsætning til Carsten Jørgensen er kvalificeret i kraft af sin gode, sammenlagte placering i World Cup.
Med de to danske medaljehåb ude af mandagens konkurrence, flytter fokus sig pludselig til de øvrige danske løbere. Hos mændene er Carsten Jørgensens klubkammerat i Tisvilde Hegn Orienteringsklub - Thomas Jensen - det bedste bud på en god dansk placering, og hos kvinderne er det Dorte Dahl fra Farum. Begge forventes at kunne nå en placering omkring Top 20, men de kan også overraske med bedre placeringer.