Skip to main content

Rejsebrev 2 Ukraine

| Administrator | Nyheder 2000

Mere fra Roald:

Mere fra Roald:

"Selv om Ukraine ikke er noget paradis, så er der faktisk dejligt lige her i denne by – Truskavets – som ligger ved foden af Karpaterne. Det er en gammel kurby med masser af hoteller og grønne områder. Her er forbavsende mange mennesker i byen som i virkeligheden ikke er større end et par kvadratkilometer.

Vi har fået at vide, at her somme tider er omkring 40.000 kurgæster i byen. Mange af dem tilbringer dagen i byparken, som er meget stor. De render rundt med små keramikrukker med en lille tud på og drikker helsebringende vand. Det er så vidt jeg ved hvad kuren går ud på.

Jeg havde en forventning om, at det ville være de riges paradis, men så vidt jeg kan bedømme, er det ganske almindelige mennesker; der er i hvert fald ikke noget fornemt over hverken deres påklædning eller fremtoningen i det hele taget.

Naturligvis har kurbyen i de mange år under kommunistisk regime været elitens tilholdssted (den politiske og den sportslige elite, har vi fået at vide).

Der var en meget hyggelig stemning ved indvielsesceremonien torsdag eftermiddag på byens torv. Den slags plejer at være kedeligt, men ukrainerne forstod at gøre det både festligt og højtideligt uden at der var for meget af begge dele. Alle var enige om, at det var godt!

Ukrainerne interesserer sig tilsyneladende meget for hvad de der sportsfolk render og laver. Folk vinker til os, når vi kører i bus til konkurrencerne, og børnene stimler sammen om de aktive, for at få deres autografer eller for at snakke med dem, for i modsætning til deres forældre kan de tale engelsk!

Det sidste har vi fået et lidt spøjst eksempel på; alle hold har fået stillet tolke til rådighed. Og de er meget unge!! Mark og Franc hedder de to danske tolke, de er 11 og 13 år – og er meget dygtige til engelsk. De har haft det i skolen siden 1. klasse. Der er igen tvivl om, at de udgør Ukraines fremtid

Vi bor på byens bedste hotel. Et kæmpestort skrummel af et højhus, og vi har heldigvis fået værelser på øverste etage (11.), så vi har en flot udsigt. Som man kan vente er møblementet lidt skrabet, og rindende vand har man kun om morgenen, omkring frokost – og så på et eller andet tidspunkt om aftenen. Maden er OK og slet ikke dårlig, men der er slet ikke nok mad til aktive eliteidrætsudøvere. Portionerne er alt for små, så Bente og Anders sørger hele tiden for at have ekstra mad, så de kan fylde de slunkne maver.

Roald Kramer 30/6"