Skip to main content

EM i Ukraine

| Administrator | Nyheder 2000

Fra Roald Kramer har jeg modtaget følgende beretning:

Fra Roald Kramer har jeg modtaget følgende beretning:

"17 timer i bus til EM

Truskavets, Ukraine, torsdag

Det danske orienteringslandshold ankom sent onsdag nat til Truskavets i det vestlige Ukraine, hvor Europamesterskaberne finder sted i de kommende dage.

En lang og besværlig rejse var ikke den bedste optakt for de danske løbere. Det har kun været muligt at flyve til Krakow i Polen, hvorefter løberne skulle tilbagelægge de sidste 350 km i bus, hvilket langt fra var nogen fornøjelse på de dårlige polske og ukrainske landeveje. Turen tog 17 timer, inklusiv fem timers venten ved den ukrainske grænse. Undervejs var der dog også afsat et par timer til træning i et område i Polen, der minder om terrænerne i det vestlige Ukraine.

Første konkurrencedag er fredag, hvor der løbes stafet. Danmark er regerende World Cup-mestre fra 1998, og holdet satser stærkt på igen at opnå en international triumf. Holdet består af Thomas Jensen, Carsten Jørgensen, begge fra Tisvilde Hegn, samt Allan Mogensen fra Farum.

Mange østeuropæiske lande, som normalt ikke deltager i store internationale løb, fordi det er for dyrt for dem at rejse, vil deltage denne gang, og Europamesterskaberne er derfor den stærkeste internationale stafet, der nogensinde har været løbet.
- Alligevel tror jeg på et godt dansk resultat, siger landstræneren, svenskeren Signar Eriksson. Optimistisk set bør vi kunne få en medalje, men konkurrencen vil være meget tæt. Hvad der taler til vores fordel, er at terrænerne i denne del af Ukraine minder utroligt meget om mange danske terræner.

Allan Mogensen, der sammen med Carsten Jørgensen var med på stafetholdet, da Danmark vandt World Cup i 1998, er optimist forud for stafetten:
- Vi har gode chancer for et topresultat, men jeg forventer en meget tæt konkurrence mellem 8-10 stærke hold, og det hele kan meget vel blive afgjort i en spurt. Derfor gælder det om at koncentrere sig voldsomt i det relativt flade terræn og ikke lade sig stresse af konkurrenterne.

For de danske damer er forhåbningerne ikke de store. Holdet, der består af Helene Hausner, Birkerød, Dorte Dahl, Farum og Yvonne Fjordside, Pan Århus, ventes at få en midterplacering blandt de 30 startende hold.

Det er tredje gang, der afvikles EM. De to første mesterskaber fandt sted i 1962 og 1964, men blev så ophøjet til VM. Nu har det internationale orienteringsforbund besluttet at genoptage mesterskaberne, bl.a. for at imødekomme et østeuropæisk ønske om at undgå den nordiske dominans i sporten. EM indgår i dette års World Cup"