Skip to main content

Gravide er klogere

| Administrator | Nyheder 2000

Højgravide Mette Rønning, OK Øst har læst en interessant artikel, hvor gravide kvinder og gravide mus sammenlignes. Den lader vi lige stå et øjeblik:

Højgravide Mette Rønning, OK Øst har læst en interessant artikel, hvor gravide kvinder og gravide mus sammenlignes. Den lader vi lige stå et øjeblik:

"Hej Søren!

Denne artikel har jeg læst i bladet "Gravid" årgang 99/00, som udgives af Månedsmagasinet Vores Børn. Måske er det her vi finder svaret på hvorfor dameløbere med børn tilsyneladende hele tiden bliver bedre og bedre og endda kan være i stand til at nuppe et verdensmesterskab kun et år efter fødslen?!

Jeg er selv højgravid nu og glæder mig til at efterprøve de påståede nye evner med hensyn til at "finde vej i labyrinten" når jeg atter er klar i skoven.

Nåmen jeg tænkte at det måske kunne have interesse for DOF's hjemmeside, men det kan du jo afgøre.

Hilsen Mette ;-)

*******

"GRAVIDE ER KLOGERE

Vi ved det egentlig godt: Vi bliver klogere af at blive gravide. Alt uvæsentligt sorterer vi fra - og koncentrerer os om det eneste virkeligt
væsentlige her i livet... Nu har forskerne endelig fundet beviset. Det virker på mus - og der er ingen grund til at tro, at det forholder sig anderledes hos mennesker. Det mener et amerikansk forskerhold fra University of Richmond, der står bag en undersøgelse af graviditet og intelligens: Når hunmus bliver gravide, bliver de mere intelligente, modigere, mere nysgerrige og mere energiske.
Nu er én ting jo at konstatere denne opførsel - men forskerne har også fundet beviset på at der rent faktisk sker noget med musen under
graviditeten. Bl.a. får hormoner musens hjerneceller til at blive betydeligt mere effektive til at kommunikere med hinanden - og denne udveksling af informationer mellem hjerneceller er selve grundlaget for al
hjerneaktivitet. Resultatet er, at de gravide hunmus fx. bliver hurtigere til at finde vej i en labyrint samtidig med at de begår færre fejl. Oven i købet kan de også huske denne nye viden i længere tid end ikke-gravide mus.

"Gravid" årgang 99/00 (udgives af Månedsmagasinet Vores Børn)


*******************************
Mette Rønning"


Men kan kvinder tåle, at være gravide konstant ....?........