Skip to main content

Dobbelt norsk sejr

| Administrator | Nyheder 1999

De danske orienteringsløbere var reduceret til statister, da det nordiske mesterskab på kort distance blev afgjort lørdag. Den tidligere verdensmester og nordiske mester Allan Mogensen fik en beskeden 29. plads og fredagens bronzevinder på den klassiske d

De danske orienteringsløbere var reduceret til statister, da det nordiske mesterskab på kort distance blev afgjort lørdag. Den tidligere verdensmester og nordiske mester Allan Mogensen fik en beskeden 29. plads og fredagens bronzevinder på den klassiske distance, Carsten Jørgensen, blev nr. 32.
Mester blev Bjørnar Valstad, der er født og opvokset nær det område, hvor mesterskabet blev løbet, men selv om det er 10 år siden han sidst har løbet i området, blev hans kendskab til terrænet alligevel afgørende. Han vandt med mere end ét minut foran sine landsmænd Kjetil Bjørlo og Tore Sandvik.
Den norske triumf blev fuldendt med sejr i dameklassen til Hanne Staff, der privat danner par med Bjørnar Valstad, og den sejr var derfor populær hos nordmændene.
Allan Mogensen var skuffet over resultatet.
- Jeg bommede allerede på første post og fik aldrig ordentligt flyd, og så kommer man ikke til at kæmpe om medaljer, sagdde han. Den tidligere verdensmester udtrykte utilfredshed med kortet, som han mente var unøjagtigt i det område posten stod placeret. Flere andre topløbere, der også havde bommet den pågældende post, var enige i, at kortet ikke var optimalt. Ingen af løberne protesterede dog, da en protest kunne have endt i en anering af mesterskabet.
Landstræner Klavs Madsen konstaterede efter løbet, at danske orienteringsløbere tilsyneladende ikke kan finde ud af disciplinen kort distance, hvor vindertiden er ca. 25-30 minutter.
- Vi træner ellers en del i netop den disciplin, men i konkurrencerne er der åbenbart ingen af løberne, der formår at slå til. Undtagelsen fra den regel er Chris Terkelsen, der blev nordisk mester på netop denne distance for to år siden, men han er skadet og deltager ikke ved disse mesterskaber.
Den danske dameløber Helene Hausner var uheldig og tabte sin løbebrikke (der registrerer posterne elektronisk) tidligt på banen. Efter fem minutter fandt hun brikken igen, men da var ”løbet kørt”, og hun valgte at udgå af løbet.
Søndag løbes de prestigefyldte stafetter. Danmark er forsvarende nordiske mestre på herresiden, men med både Torben Skovlyst og Chris Terkelsen på skadeslisten, bliver det mere end svært at nå i medaljerækken. De to erstattes i stfetløbet af Thomas Nielsen og Flemming Jørgensen, mens Allan Mogensen og Carsten Jørgensen tager sig af de to sidste ture.