Skip to main content

Cecilie og Andreas vandt EM-testløb

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Dagens EM-testløb, som var 7. afdeling i seniorranglisten TRIMTEX Cup, var drejet godt rundt i DTUs inferno af byggepladser for letbane og udvidelse af universitetets campus. Banelægger Troels Christiansen overraskede deltagerne med, at banerne startede øst for Helsingørmotorvejen ved Trongårdsskolen og først derefter via en lang passage kom over til DTU, hvor deltagerne skulle holde hovedet koldt på et drilsk langstræk, som bragte dem næsten hele vejen op til den spektakulære arena på  det, som DTU-studerende kender som Matematiktorvet. I dag var det dog vejvalgsanalyse frem for matematisk analyse, som stod på agendaen.

Andreas EM Test 2023

Andreas i fuld koncentration ved startpunktet

Andreas Bock Bjørnsen OK Pan Aarhus og Cecilie Friberg Klysner fra FIF Hillerød klarede dagens udfordringer bedst. Andreas sikrede sig dermed dobbeltsejr i de to testløb - stærkt kommet igen efter World Cup sprinten, hvor Andreas på grund af bom måtte nøjes med en sekundær placering. "Det var et fint løb. Jeg synes jeg var på forkant. Jeg fik gennemført mine vejvalg godt. Der var lige en enkelt post, hvor jeg lavede en lille fejl på måske 10 sekunder, men ellers et super godt løb", fortalte Andreas om sit løb.

Mads Skaug EM Test 2023

Mads Skaug i starten af banen

Det var nok en overraskelse for de fleste, at de øvrige sprintspecialister i herreklassen måtte se Andreas' klubkammerat Mads Skaug erobre andenpladsen 40 sekunder efter Andreas. Mads fortæller om sit løb: "Det gik godt, jeg kom godt fra start. Det var en ret løbsbetonet bane - det gjaldt om at finde et godt vejvalg og så bare udføre det. Og det synes jeg, at jeg lykkedes godt med. Jeg var hele tiden i kontrol. Vi havde et vejvalg midt på banen, som lignede et, som jeg havde forberedt hjemmefra, så jeg var rimeligt godt forberedt på, hvad jeg skulle der. Alt i alt god gennemførsel hele vejen".

Linus Agervig Kristiansson, OK Snab, var blot to sekunder bag Mads på tredjepladsen.

Cecilie EM Testløb 2023

Cecilie med beviset på sejren

"Det gik godt. Jeg havde gode ben, så jeg vidste at hvis jeg bare tog nogle gode vejvalg, så skulle farten nok være der. Jeg havde god ro i at se højre-venstre og hvordan kommer jeg bedst rundt om bygningerne. Det var meget kontrolleret og så her til sidst prøvede jeg at presse lidt ekstra på" fortalte Cecilie efter løbet. "Vi havde et langt stræk, hvor jeg ledte efter vejvalg, men der var kun et - det var fordi området var som det var. Banen varierede godt mellem lange stræk og så mere tekniske områder. Jeg var ikke super overrasket over, hvordan det var".

Bag Cecilie tog søstrene Ida og Malin Agervig Kristiansson fra OK Snab de næste pladser, mens den nykårede danske mester i Knockout sprint, Josefine Lind fra OK Gorm, var lige efter Malin på fjerdepladsen. "Det gik fint, jeg lavede nogle små ting. Jeg løb så hurtigt jeg kunne i starten, men blev træt sidst på banen, men alt i alt et stabilt løb" opsummerede Ida sit løb.

Ida EM Testløb 2023

Ida på vej mod sidste post skarpt forfulgt af Nicoline Friberg Klysner fra FIF Hillerød

Vi nævnte i foromtalen, at Maja Alm var tilmeldt løbet. Maja kom dog i lighed med Miri Thrane Ødum ikke til start, så vi må vente til en anden god gang med at opleve Majas aktuelle niveau i forhold til dagens landsholdsløbere. På Majas facebookside kan man finde et fint opslag, der fortæller den triste baggrund: En af Majas klubkammerater i AGF i Aarhus er på tragisk vis afgået ved døden og Maja deltog i hendes begravelse i Aarhus i dag.

Resultater fra løbet kan findes her. Nu går landstrænerne i tænkeboks og forventer at kunne offentliggøre holdet til EM på onsdag den 7. september.