Skip to main content

Årets Træner 2022 er kåret

| Camilla Bevensee | Nyheder


Formand for Børne- og Unge Udvalget Ulrik Staugaard lykønsker de tilstedeværende trænere på U2 kursus i Kolding.

I denne weekend afholdt U2 Sydkredsen kursus i Kolding for U2-løbere fra Nord- og Sydkredsen. I den forbindelse kunne DOF's repræsentanter overraske ledere og deltagere, og annoncere tildelingen af prisen som Årets Træner i 2022, som går til U2 Sydkredsens ledergruppe. 

Der var indstillet flere stærke kandidater til titlen, og valget faldt altså på U2 Sydkredsens ledergruppe med følgende motivation:

Dygtige og engagerede trænere og ledere er vigtige for Dansk Orienteringsforbund. Det er gennem deres store indsats, at vi kan rekruttere og fastholde løbere. 

Med kåringen til Årets træner vil Børn- og Ungeudvalget samt Eliteudvalget gerne sætte fokus på dem, der gør en ekstra indsats, og medvirke til at sætte fokus på trænerne og deres betydning for DOF.

I år adskiller tildelingen sig fra det typiske valg, idet vi gerne vil hædre ikke bare én person, men flere.  

  • Vi har at gøre med en gruppe af trænere og ledere, der står som forbilleder i kredsenes ungdomsarbejde. 
  • Det er en gruppe der har det sjovt sammen. De nyder at være ledere, og dermed gør de hinanden gode. 
  • De leverer gode, sjove og motiverende træninger. 
  • Gruppen praktiserer, at der er plads til alle, og arbejder aktivt med relationerne mellem løberne, hvilket styrker fastholdelsen af løbere. 
  • At der er plads til alle, gælder også når de andre kredse har udfordringer med deres U2 grupper. Der er selvfølgelig plads til Nordkredsen på kurserne, og når Østkredsen ikke kan få en sommerlejr op og stå, bliver de selvfølgelig også inviteret med! Således handler gruppen ikke bare ud fra egne kredsmotiver, men gør hele orienterings-Danmark en stor tjeneste. 
  • Kendetegnende for gruppen er en kultur, hvor flere løbere i overgangen fra junior til senior indsluses i gruppen og bliver oplært i leder/træner gerningen. Gruppen er derfor bæredygtig og efterfølgende leveringsdygtig af kommende ledere/trænere indenfor DOF på såvel klub-, kreds- og landsplan.     

Alt det summeret op, gør vi ikke var i tvivl om, hvem der skal være årets træner 2022. Det skal selvfølgelig U2 Sydkredsens ledergruppe.