Skip to main content

Har din klub et 60+ tilbud? - Fokus på de aktive seniorer i JyllandsPosten

| Camilla Bevensee | Nyheder
 
"Preben Eriksen har meget at takke orienteringsløb for, hvis han selv skal sige det. I år har han dyrket sporten regelmæssigt i 77 år, og derfor er kondien i orden. Men posterne, han har skullet finde på de mange løb i skoven gennem årene, har også været med til at holde hjernen frisk, mener han." 
 
Sådan skrev Helena Lange-Danielsen i en artikel i JyllandsPosten i weekenden, hvor man kunne læse om 88-årige Preben Eriksen fra Viborg OK, der ligesom mange andre af Dansk Orienterings-Forbunds medlemmer, stadig er aktiv efter at han er fyldt 60.
 
Flere steder i de danske orienteringsklubber, er der tilbud målrettet gruppen af aktive i aldersgruppen 60+, og i OK Pan i Aarhus, fik de tilskud til at starte en ugentlig træning for dem over 60 år op.
 
"Vores gamle Pan’ere manglede et tilbud. Hvis du er pensionist, gider du ikke gå til noget kl. 18.00, det er for sent, og der er det jo ofte også mørkt. Men det handler jo meget om også at ses med sine gamle venner,” fortalte John Holm fra OK Pan Aarhus, der selv startede med at løbe orienteringsløb i OK Pan i 1976, til klubbens klubblad i marts.
 
"Pensionisterne i klubben er en gruppe vi er meget glade for at have et målrettet tilbud til. De har været i klubben i mange år, og er en utrolig ressource og stor hjælp til mange af klubbens aktiviteter. Gruppen bliver større og større, hvilket vi som klub skal og som samfund skal passe godt på – både for deres og vores skyld. Derfor er det vigtigt, at vi som klub har et tilbud med bevægelse og socialt samvær. Alle har godt af at komme ud i naturen og bevæge sig, men især for den erfarne gruppe af løbere, er det også rigtigt vigtigt, at de får brugt de små grå," fortæller klubformand Thomas Hornbæk i OK Pan Aarhus, om satsningen på de gamle, der blev støttet af Aarhus kommune.
 
Har din klub et tilbud til de gode 60+’ere i jeres område?